Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool FC másodedzője, Pepijn Lijnders elárulta, hogy a klub korábban közölt álláspontjával ellentétben az utolsó pillanatban dől el, pályára lép-e Szoboszlai Dominik az angol Ligakupa vasárnapi döntőjén.

Szoboszlai Dominik január végén épült fel az újév napján elszenvedett combhajlító-sérüléséből, ám az Arsenal elleni rangadó előtt kikerült a Liverpool keretéből, miután megint fájlalta a korábban sérült testrészét. A múlt hét végén 

Jürgen Klopp elmondta, Szoboszlai Dominik nem fog pályára lépni a Chelsea elleni, február 25-én rendezett Ligakupa-döntőn, 

így leghamarabb a Southampton elleni, február 28-ai FA Kupa-nyolcaddöntőn játszhat újra. Azt azonban Klopp hozzátette, hogy biztosnak tűnik, hogy a Nottingham Forest elleni, március 2-ai Premier League-meccsen játékra kész állapotban lesz a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai Dominik, Virgil van Dijk, Liverpool FC
Szoboszlai Dominik akár már a héten pályára léphet, rögtön a Ligakupa döntőjében
Fotó: Darren Staples / AFP

Mégis van esély Szoboszlai vasárnapi játékára?

Pepijn Lijnders másodedző pénteken délelőtt azonban változtatott ezen az állásponton, 

és elárulta, Mohamed Szalah és Darwin Núnez mellett Szoboszlai Dominik is azok közé tartozik, akiknek a vasárnapi pályára lépéséről az utolsó pillanatban fognak dönteni.

„Őrült menetrendünk van, háromnaponta játszunk, ezért ki kell használnunk minden napot, hogy a játékosaink rendben legyenek. Ez jelenleg Móra, Domra és Darwinra igaz: 

két edzésünk van még hátra, azokon meglátjuk, milyen állapotban vannak, és az utolsó pillanatban döntünk"

 – nyilatkozta Pepijn Lijnders.

A londoni Wembley-ben megrendezett Liverpool-Chelsea angol Ligakupa-döntő vasárnap, magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek