Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának rangadóján a címvédő Manchester City 0-0-s döntetlent játszott az Arsenal csapatával az Etihad Stadionban. Az előrehozott bajnoki döntőn a Manchester City ugyan többet birtokolta a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani az Arsenal kapuja előtt. A manchesteri csapat gyenge játékában óriási szerepe van a norvég Erling Haalandnak is, aki a találkozó után kemény kritikát kapott Roy Keane-től, a Manchester United legendájától.

Haaland ugyan 18 góllal vezeti a góllövőlistát, de korántsem futballozik olyan ellenállhatatlanul, mint ahogy azt az előző szezonban tette. A norvég támadó az Arsenal elleni rangadón észrevétlenül futballozott, a francia válogatott William Saliba szó szerint leradírozta a pályáról. Haalandnak a 84. percben volt egy helyzetecskéje, de lyukat rúgott a kapu előtt, csapata pedig fontos pontokat veszített és 57 mérkőzés után először nem tudott gólt szerezni hazai pályán. 

A brazil Gabriel Magalhães leradírozta a pályáról a norvég támadót
Fotó: AFP

„Olyan volt, mint egy angol negyedosztályban szereplő játékos” – mondta a találkozót követően a Sky Sportson Roy Keane, a Manchester United korábbi csapatkapitánya, aki hangsúlyozta, hogy Haaland problémái nem csak erre az egy mérkőzésre korlátozódtak.

A kapu előtt a világ egyik legjobbja, de a mezőnyjátéka gyenge - és nem csak ma volt az. Javulnia kell, mert majdnem olyan volt, mint egy League Two játékos

 – tette hozzá az ír legenda. 

Keane és a Haaland család kapcsolata egészen különleges. Keane önéletrajzi könyvében is megírta, hogy bosszúból rúgta le Erling Haaland apját, Alf Inge Haalandot, a helyi rivális Manchester City norvég játékosát egy 2001-es mérkőzésen. Keane ezzel szerzett elégtételt egy három évvel korábbi szabálytalanságért, ami több hónapos kényszerpihenőt jelentett számára, amit Erling Haaland apja okozott neki. 

A 34-szeres norvég válogatott játékos karrierje ezzel gyakorlatilag 29 éves korában véget ért, mert bár azt a meccset még befejezte, profi játékosként már csak hét mérkőzést játszott alacsonyabb osztályú norvég csapatokban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.