Vágólapra másolva!
A 2022-es év rengeteg felejthetetlen és emlékezetes eseménnyel ajándékozta meg a sportok szerelmeseit. A fantasztikus eredmények, egyedülálló rekordok és zseniális teljesítmények mellett hatalmas botrányok, sokkoló jelenetek és megható pillanatok is színesítették a sportvilágot az idei esztendőben. Összeállításunkban, a teljesség igénye nélkül, bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb sportvideóit, amelyek mosolyt vagy éppen döbbenetet csaltak a rajongók arcára.

Hatalmas melleit mutogatva ünnepelte a győzelmet a dögös focidrukker

A mexikói labdarúgó-bajnokságban megrendezett Tigres-Pachuca mérkőzésen elképesztő jelentet játszódott le a lelátón, ugyanis az egyik szurkolólány annyira örült kedvenc csapata góljának, hogy felhúzta a pólóját és a melleit mutogatta. A mérkőzés 88. percében André-Pierre Gignac révén szerezte meg a győztes gólt a hazai csapat, amitől valósággal felrobbant a stadion.

Az interneten futótűzként terjedt el és elképesztően népszerű lett az a videó, amelyen a Tigres dögös szurkolója látható, aki sajátos módon, a meztelen melleit mutogatva éljenzett.

A férfiak közül többen is azonnal kihasználták az alkalmat és szelfit készítettek a dúskeblű lánnyal.

A szexi Carla Garza a hirtelen jött népszerűséget azonnal kihasználta, ugyanis saját Twitter- és Instagram-fiókot hozott létre, amelyeken több ezer követőt gyűjtött össze, majd úgy döntött, hogy pénzt is szeretne keresni, és elindította saját OnlyFans oldalát. A dögös szurkoló - akit magamutogatás miatt kitiltottak a Tigres stadionjából - havi 12,20 fontot számít fel a felnőtt besorolású tartalomért, és így hirdeti magát: "Helló srácok, iratkozzatok fel, hogy megtudjátok az összes titkomat".

Thomas Tuchel és Antonio Conte balhéja

A Premier League 2022/2023-as szezonjának második fordulójában megrendezett Chelsea-Tottenham mérkőzés drámai végjátékot hozott, Harry Kane a 96. percben állította be a 2-2-es végeredményt. A londoni rangadó mégsem az utolsó pillanatban szerzett egyenlítő gól miatt maradt emlékezetes, hanem azért, mert a két edző,

Thomas Tuchel és Antonio Conte botrányosan viselkedett.

A német és az olasz tréner már a Tottenham 68. percben lőtt gólja után is egymásnak esett, a lefújást követően pedig elszabadult a pokol. A sztáredzők meccs utáni kézfogása kifejezetten agresszív volt, amelyet Conte nem is hagyott szó nélkül, eltorzult arccal indult meg Tuchel felé, aki hevesen mutogatott az olasz szakemberre.

Pillanatok alatt ott termett egy kisebb tömeg, az indulatos feleket a játékosoknak és a stábtagoknak kellett szétválasztaniuk, majd a bíró mindkét edzőnek felmutatta a piros lapot.

Az angol szövetség utólag mindkét trénert pénzbüntetéssel sújtotta, emellett Tuchelt egy mérkőzésről el is tiltották.

Brutális tömegverekedés az Orosz Kupa-meccsen

Az idei évben rengeteg tömegverekedést láthattunk már a futballpályákon, ám közülük is kiemelkedik az a döbbenetes jelenetsor, amely az Orosz Kupában megrendezett Zenit-Szpartak Moszkva mérkőzésen játszódott le. A feszült hangulatú találkozón a Zenit középpályása, Malcom szólalkozott össze Leon Klassennel, majd dulakodni kezdtek egymással, aztán elszabadultak az indulatok és brutális tömegverekedés tört ki a játékosok között.

A kispadról is többen odarohantak a tömeghez, hatalmas káosz alakult ki a pályán, még a bírót is kis híján megverték a dühöngő futballisták.

Miután valamelyest csillapodtak a kedélyek, a bíró mindkét csapatból három-három játékost kiállított, a meccset pedig végül a Zenit nyerte meg büntetőkkel.

Egymás mellett zokogott Roger Federer és Rafael Nadal

A teniszvilágban az idei év egyik legfontosabb és legszomorúbb eseménye az volt, amikor a 20-szoros Grand Slam-győztes Roger Federer bejelentette a visszavonulását. A svájci legenda döntését szinte az egész sportvilág megsiratta, különösen Rafael Nadal, aki az egyik legnagyobb riválisa volt Federernek.

Öröm és megtiszteltetés volt ezek alatt az évek alatt megosztani veled a pályán azt a sok csodálatos pillanatot. Még sok közös dolgunk lesz a jövőben, ezt mindketten tudjuk" - búcsúzott Nadal a 41 éves klasszistól.

Federer profi pályafutásának utolsó mérkőzésére szeptember végén került sor a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, ahol éppen Nadal oldalán párosban lépett pályára utoljára.

fogalmazott a pályafutásáról a svájci teniszező, aki nem tudta visszatartani a könnyeit.

A profi tenisztől búcsúzó Federer visszavonulását maga Nadal is megsiratta. A 2022-es esztendő egyik legmeghatóbb sportvideója az a felvétel, amelyen a 22-szeres GS-győztes spanyol sztár együtt zokog jó barátjával, egykori nagy vetélytársával.

Szalai Ádám könnyfakasztó búcsúja

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám sírva jelentette be, hogy az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés után búcsúzik a nemzeti csapattól. A 34 éves csatár rengeteg felejthetetlen pillanatot szerzett a szurkolóknak a válogatottban, elég csak a 2016-os Eb-csodára gondolni, vagy az idei Nemzetek Ligája-menetelésre, amelynek a csúcspontja az angolok 4-0-s kiütése volt Wolverhamptonban. Az olaszok elleni 2-0-s vereség után Szalai csalódottan és érzelmesen nyilatkozott, majd

a hagyományosan közös Himnusz-éneklés után a Puskás Aréna lelátójára is felment, mikrofonba beszélve szólt a szurkolókhoz és köszönt el a válogatottól.

Szalai Ádám megható beszéddel búcsúzott a válogatottól a szurkolók körében Fotó: Csudai Sándor - Origo

hiába játszom mindig az erőset, a hidegvérűt, rajtam is átfutnak a dolgok, de csalódott vagyok. Tudom, hogy meg fogom bánni, hogy most ezt érzem, de nem tudok mit tenni" - mondta Szalai, aki a lefújás után kiment a drukkerek közé és jelképesen a mezét egy szurkolói pulcsira cserélte.

Szalai Ádám búcsúja a válogatottól a linkre kattintva megtekinthető.

Az MLSZ is megemlékezett a 86-szoros válogatott csatárról és megható videóval, a támadó legjobb pillanataival búcsúzott a kiváló játékostól.

A válogatottsági rekordot döntő Dzsudzsák Balázs érzelmes búcsúja

Szalai Ádám mellett egy másik legendás magyar játékos is elbúcsúzott a magyar válogatottól idén. November 20-án, a görögök elleni 2-1-es győzelemmel köszönt el a nemzeti csapattól Dzsudzsák Balázs, aki 109. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezzel pedig válogatottsági rekorder lett. A Debrecen középpályása a második félidő 7. percéig lehetett a pályán, aztán a kispadról figyelhette, amint a görögök egyenlítenek, majd Kalmár Zsolt szabadrúgásával a hosszabbítás pillanataiban 2-1-re nyer a magyar válogatott.

Dzsudzsák a lefújás után a szurkolóknak mondott köszönetet, majd a B középtől kapott egy 109-es számozott mezt, így jelképesen is játékosból szurkolóvá vált,

akárcsak Szalai Ádám az olaszok eleni meccs után.

Így búcsúzott a szurkolóktól Dzsudzsák Balázs a görögök elleni meccs után Fotó: Csudai Sándor - Origo

A világ legszebb stadionjában, a világ legjobb szurkolótábora előtt mondhatom, hogy köszönöm" - mondta könnyeivel küzdve az M4 Sportnak, majd mikrofonnal a kezében a szurkolókhoz rohant, akiktől megható beszéddel búcsúzott.

Dzsudzsák Balázs búcsúja a válogatottól a linkre kattintva megtekinthető.

Szalaihoz hasonlóan az MLSZ Dzsudzsákról is megemlékezett egy remek videóval, amelyben a 109-szeres válogatott klasszis legemlékezetesebb pillanatait élhetjük át újra.

Waltner Róbert kiborulása a Fradi elleni vereség után

A labdarúgó NB I 2022/2023-as szezonja már rengeteg emlékezetes pillanatot és meglepetést hozott, és ezek közül is kiemelkedik a Paks edzőjének, Waltner Róbertnek a nyilatkozata, aki rendkívül dühös volt a címvédő Ferencváros elleni 3-2-es vereséget követően. A tréner a játékvezető ítéleteivel is elégedetlen volt, majd az M4 Sport riportere olyat kérdezett tőle, amitől még haragosabb lett.

"Egy ilyen tizenegyest? Lehet, hogy hozzáért, de hol van a következetesség? Mi elmegyünk Zalaegerszegre, van két VAR-szituáció, hogy a beadásnál belekönyökölnek a Papp Kristóf arcába, az mehet tovább, úgy megnézi a VAR-t a játékvezető.

mondta bosszúsan Waltner, majd a következő kérdésre, miszerint a Paks kezd kijönni a gödörből, elképesztően dühösen reagált.

Waltner Róbert iszonyatosan dühös volt a Fradi elleni vereség után Forrás: m4sport.hu

mondta haragosan Waltner.

Waltner Róbert nyilatkozata a linkre kattintva megtekinthető.

Óriási botrányt csinált az összevert sztárbokszoló az évszázad meccsén

A korábbi világbajnok Anthony Joshua augusztusban másodszor is kikapott az ukrán Olekszandr Usziktól a nehézsúlyban rendezett címmeccsen. A mérkőzés végén a vesztes brit őrjöngeni kezdett, mert nem bírta elviselni az újabb vereséget.

Joshua két világbajnoki övet - amit akkor veszített el - a levegőbe emelt és kidobdta őket a ringből.

Útközben meggondolta magát és visszatért a szorítóba, ahol előbb belekötött Uszikba, majd méltatta ellenfelét.

tette fel a költői kérdést riválisának Joshua.

A dühöngő vesztes később beszédet tartott, amiben azt mondta a ringben, hogy gyerekként volt dolga a rendőrséggel, ám a boksznak köszönhetően sikerült kitörnie, majd az őt ócsárolóknak is üzent, miszerint azért nem annyira mozgékony és dinamikus bokszoló, mert egész egyszerűen ehhez túl nagy. Végül megünnepeltette ellenfelét, akit hatalmas bajnoknak tart.

Kivillantotta a mellbimbóját, mindenkit átvert a szexi pókeres

A Sashimi nevű pókerjátékos úgy próbálta elterelni ellenfelei figyelmét az egyik versenyen, hogy kivillantotta a mellbimbóját, mindezt élő közvetítésben.

Később kiderült, hogy azért tette ezt, mert egy tréfa részeként csak mellprotézissel akarta átverni a versenytársait.

Az online nézők nem tudták, hogy ez az egész csak vicc, sokan pedig csalási botrányra gyanakodtak. Az egyik játékos azzal vádolta meg az egyébként 269 ezer dollárt bezsebelő nőt, hogy ennek köszönhetően nyert.

A Hustler Casino Live tulajdonosa, Ryan Feldman sajnálatát fejezte ki az eset miatt, és ha tudott volna arról, mire készül Sashimi, nem hagyta volna, hogy ez megtörténjen. Mindemellett hozzátette, hogy a legtöbb ember szórakoztatónak és ártatlannak fogja találni az esetet, még akkor is, ha rosszízű és szükségtelen.

Brutálisan fejen térdelte "zaklatóját" a kameruni focilegenda

Zárásként következzen egy videó Katarból, a 2022-es labdarúgó-vb helyszínéről. Az idei világbajnokságon már rengeteg felejthetetlen jelentetet láthattunk, kezdve a szexi és megdöbbentő külsejű szurkolóktól a kispadra száműzött Cristiano Ronaldón át a táncra perdülő brazil szövetségi kapitányig. A Barcelona és az Inter egykori világsztárja, Samuel Eto'o is ott tartózkodik Katarban és egy nem mindennapi balhéval került a figyelem középpontjába.

A korábbi klasszis támadó a Brazília-Dél-Korea negyeddöntő előtt a 974-es Stadion mellett került összetűzésbe egy őt kamerázó férfival, aki nem tágított mellőle. Eto'o egy darabig tűrte a zaklatást, majd üldözőbe vette a fiatalembert.

A többieknek először sikerült lefognia a két felet, ám Eto'o kiszabadult és brutálisan fejen térdelte a guggoló férfit.

Az incidens után kiderült, hogy a katari csoportkörben búcsúzó Kamerun vb-kvalifikációjával kapcsolatos vita okozta az összetűzést, a férfi ugyanis azzal vádolta a 41 éves exfocistát, hogy a válogatottja igazságtalanul jutott ki a tornára az Algéria elleni selejtezőn.

Samuel Eto'o elnézést kért az agresszív viselkedéséért Forrás: AFP/Issouf Sanogo

Később Eto'o - aki a kameruni válogatottat vb-döntőbe várta - elnézést kért a viselkedéséért, és elmondta, hogy azért reagált agresszíven, mert felháborítja, hogy Kamerunt még mindig csalással vádolják.

mielőtt még tragédia történik. Az algériai szurkolóknak pedig kívánom, hogy megtalálják a lelki békét,
és sikerüljön túljutniuk a fájdalmas vereség okozta csalódottságon, hiszen az a mérkőzés már rég mögöttünk van" - nyilatkozta Eto'o.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!