Ez szánalmas egy kicsit

Ligeti Dániel
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Ligeti Dániel, miután vereséget szenvedett és az örmény Levan Berianidze ellen a férfi kötöttfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 20-án. Ligeti Dániel akkor lehet vigaszágas, ha legyőzője döntőbe jut. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Kiborult az örmény Levan Berianidze elleni veresége után a birkózók 125 kg-os súlycsoportjában induló Ligeti Dániel. Nem érti, miért nem megy neki a világversenyeken, miért nem tud fontos meccset nyerni, és úgy érzi, kárba veszett négy év munkája. A másik birkózónk, a 85 kg-osok között induló Veréb István a vigaszágra került, két meccset kell nyerni az éremhez.
Vágólapra másolva!

Látszott Ligeti Dánielen, hogy ez a vereség még sokáig nyomasztani fogja. Fogta a fejét, magának mondogatta, hogy mit kellett volna máshogy csinálni, aztán megállt az interjúkra fenntartott vegyes zónában, de úgy tűnt, legszívesebben elbújna a világ elől.

Esek-kelek a világversenyeken

"Meg kell találnunk az okokat, hogy mi mért történik velem.

vagy ha igen, akkor maximum a kvótáért folytatott harcban. Esek-kelek a világversenyeken. Nem tudom elképzelni, hogy lehet ennél jobb sorsolást kapni a mi súlycsoportunkban, és ezzel sem tudtam élni. Az utóbbi pár évben mindent alárendeltem az olimpiának, örülök, hogy kijutottam, hogy itt voltam, de nagyon mást nem tudok ehhez hozzátenni" - mondta a sírás határán álló birkózónk.

Hatalmas esélye volt pedig, hogy éremért birkózzon Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hiába készült négy évig egyfolytában

Aki benn a szőnyegen úgy érezte, ő az aktívabb, de az örmény pont akkor törte meg, amikor nagy erőket mozgósított, hogy a maga javára billentse a meccset. "Ez az egy lerántása volt, a súlya megvan hozzá, nem is értem. 2010-ben a vébén birkóztunk, az egy ennél is szorosabb meccs volt. Azóta az örmény kipróbálta magát szumóban, országot váltott, mert korábban grúz színekben versenyzett. Ő nem birkózta végig ezt a négy évet, én meg készültem egyfolytában, és mégsem tudtam megelőzni. Ez szánalmas egy kicsit".

Az örményt megállították az elődöntőben

A 27 éves Ligeti azt mondta, egyáltalán nem nyomasztotta, hogy kedvező sorsolása volt, azt látta, hogy a másik ág borzasztó sűrű, és ahhoz képest az övé barátságosabbnak tűnt. "Tudtam, hogy be kell menni az elődöntőbe, mert az biztos volt, hogy a török Akgül döntős lesz, és ha nem vagyok a négyben, akkor kiesek" - jósolta Ligeti, és ez is bejött. Akgül ugyanis 8-1-re megverte Ligeti legyőzőjét, ami azt jelenti, hogy a magyar birkózó nem került a vigaszágra.

Akkor lepte meg az örmény, amikor épp Ligeti volt az aktívabb Forrás: MTI/Illyés Tibor

Veréb még kapott egy esélyt

A 86 kg-osok között induló Veréb István viszont még érdekelt lesz a magyar idő szerint 21 órakor kezdődő programban. Verébnek esélye sem volt az orosz Abdulrasid Szadulajev ellen,

aki még csak 20 éves, de már két vébét is nyert.

Verébet 10-0-val intézte el, aztán meg sem állt a döntőig, így viszont a magyar átkerült a vigaszágra, ahol 21.16-tól a venezuelai Pedro Ceballos Fuentes lesz az ellenfele.

A bronzéremért két mérkőzést kellene megnyerni a Csepel 29 éves sportolójának.

Amennyiben nem jár sikerrel, akkor birkózóink érem nélkül zárják az olimpiát.