Szenzációs versenyzéssel 4. lett az olimpián a 19 éves magyar kerékpáros

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27. VAS KATA BLANKA
IZU, JAPAN - JULY 27: Kata Blanka Vas of Team Hungary crosses the finishing line in fourth place during the Women's Cross-country race on day four of the Tokyo 2020 Olympic Games at Izu Mountain Bike Course on July 27, 2021 in Izu, Shizuoka, Japan. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Vas Kata Blanka elképesztő teljesítményt nyújtott hegyikerékpározásban. A 19 éves fiatal magyar versenyző a bravúros 4. helyen ért célba.
Vágólapra másolva!

Hiába esett el az első körben, Vas Kata Blanka hatalmasat küzdve, körről körre folyamatosan javított a pozícióján, és alig 19 évesen csupán egyetlen hellyel maradt le a dobogóról. A fiatal tehetség 4. helye az elmúlt évtizedek legnagyszerűbb eredménye a magyar kerékpársportban.

Nem erőben, hanem technikában voltam jobb a többieknél, a pálya felfelé is technikás volt a sár miatt, ez kifejezetten jól jött a számomra

Én voltam a legfiatalabb a mezőnyben, még mindig nem hiszem el, hogy 4. lettem. Felnőtt mezőnyben nem versenyeztem világkupán, csak U23-ban, így nem tudtam, mire leszek képes. A verseny előtt egy órával átépítették a pályát, de a lényeges részeket, a saras emelkedőket sikerült bejárnom és megtalálnom a jó nyomot" - értékelt boldogan az M4 Sporton az egyik legtehetségesebb magyar sportoló.

A versenyen hármas svájci siker született, Jolanda Neff lett az olimpiai bajnok, a magyar bringás mögötte bő kétperces hátrányban ért célba, a magyar kerékpársport történetének legjobb ötkarikás eredményét szolgáltatva.