Vágólapra másolva!
A múlt heti viharok után csendesebb, tisztább idő köszöntött a Pakisztánban tartózkodó Mol-K2-expedíció tagjaira. A világ második legmagasabb csúcsát meghódítani készülő hegymászók így végre elindulhattak felfelé a hegyen, kiépíteni az 1-es és 2-es tábort.

A Kollár Lajos vezette Mol-K2-expedíció legutóbbi bejelentkezéséből kiderült, a vasárnap reggeli indulást a rossz idő még meghiúsította, ám a várhatóan hétfőtől öt-hat napig tartó tisztább időben a hegymászók végre elindulhattak az alaptáborból.

Igyekezniük kell a lehetőségekhez mérten Erősséknek, a hét végétől ugyanis újabb, várhatóan tíz napig tartó viharos periódust prognosztizálnak az időjárás-jelentések.

A cél most felállítani a 6100 méteren fekvő 1-es tábort, lehetőség szerint elérni és kiépíteni a nagyjából 600 méterrel feljebb lévő 2-es tábort, visszafelé pedig lebontani az 1-es tábor sátrait, melyeket továbbra is folyamatosan veszélyeztetnek a lezúduló lavinák.

Minderre a Mol-K2-expedíció hat tagja (Csollány Katalin, Erőss Zsolt, Mécs László, Markos Huba, Dan Borcea és Jaro Dutka) vállalkozott, a csapatot irányító Kollár Lajos a hét végéig az alaptáborban ügyel, és igyekszik tartani a kapcsolatot a külvilággal.

Forrás: Sportpiac

Egy vidám csapat