Vágólapra másolva!
Az NHL szerdai játéknapjának kilenc mérkőzése közül mindössze két vendégsiker született: a Carolina Hurricanes a New York Islanders otthonában nyert, a Dallas Stars St. Paulból hozta el a pontokat. A listavezető Philadelphia nem bírt a liga második leggyengébb csapatával, a Pittsburgh Penguinsszel, a Detroit kiütötte az Edmontont.

Meglepő módon a bajnokság egyik leggyengébb csapatának otthonában játszott 1-1-es döntetlent a listavezető Philadelphia Flyers, amely az utóbbi hetek legsiralmasabb produkciójával rukkolt elő Pittsburghben. A Flyers - a Vancouver Canucksszal holtversenyben - 30 ponttal áll az NHL élén, ám ezúttal Eric Chouinard egyetlen találata csupán ikszre volt elég.

Hatalmas pofonba szaladt bele az Edmonton Oilers, amely Detroitban 7-1-re kapott ki a Vörös Szárnyaktól. A hazaiak legjobbja a két gólt ütő Kris Draper és az egyaránt egy találatot és egy gólpasszt jegyző Steve Yzerman, Brendan Shanahan kettős volt. Yzerman egyébként jubilált is, 1400. NHL-meccsén lépett jégre, ezzel a liga huszonegyedik olyan jégkorongozója lett, aki átléphette ezt az álomhatárt.

eredmények:
Buffalo Sabres - Washington Capitals 5-2
New York Islanders - Carolina Hurricanes 0-2
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 7-1
Florida Panthers - New York Rangers 3-3
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-1
Minnesota Wild - Dallas Stars 1-3
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 4-2
Anaheim Mighty Ducks - New Jersey Devils 3-3
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 3-2.