Vágólapra másolva!
A New Orleans Saints csapata elsőként biztosította helyét az NFL rájátszásban azzal, hogy 26-18-ra győzött az Atlanta Falcons otthonában. Közel járt a győzelemhez az újonc irányítóval rohamozó Detroit Lions a hálaadásnapi mérkőzésén.

Sikerével a Saints sorozatban harmadszor nyerte meg a Nemzeti Főcsoport déli divízióját, a csoportgyőzelem pedig biztos playoff-helyezést jelent. A péntek hajnali összecsapás hőse az eredendően irányító Taysom Hill volt, aki futott és elkapott touchdownja mellett egy puntot is blokkolt.

A hálaadásnapi mérkőzésnek több mint félévszázados hagyományai vannak az USA-ban Forrás: AFP/2019 Getty Images/Todd Kirkland

Hiába szerzett rögtön első támadásából touchdownt a Dallas Cowboys, mégis vesztesen hagyta el a pályát a hálaadásnapon legutóbb 25 éve pályára lépő Buffalo Bills ellen. A Cowboys ezt követően csak az utolsó támadásából tudott ismét pontokat szerezni, a mérkőzés nagy részében Dak Prescott tehetetlen volt a Bills védelmével szemben.

Életben tartotta rájátszásba jutási esélyeit a Chicago Bears Detroitban. A Detroit Matthew Stafford elvesztése után harmadik számú irányítójával volt kénytelen pályára lépni csoportriválisa ellen. Az utolsó három percig úgy nézett ki, David Blough sikerre vezeti csapatát, azonban Mitchell Trubisky egy nagyszerűen kontrollált drive végén megfordította a mérkőzést.

NFL, a 13. játékhét csütörtök esti mérkőzésein:
Detroit Lions-Chicago Bears 20-24
Dallas Cowboys-Buffalo Bills 15-26
Atlanta Falcons-New Orleans Saints 18-26