Vágólapra másolva!
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Jerry West, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legendás alakja, akit három kategóriában is beválasztottak a Hírességek Csarnokába.

Az 1960-ban olimpiai bajnok West - akiről az NBA-emblémáján szereplő alakot mintázták - helyi idő szerint szerda reggel halt meg Los Angelesben. Játékosként 1960 és 1974 között, edzőként pedig 1976 és 1979 között állt a Los Angeles Lakers alkalmazásában. 1972-ben bajnok volt és az All Star-gála legértékesebb játékosának választották, az 1969-es döntőben - vesztes félként - is MVP volt, ezen kívül 14-szer szerepelt All Star-mérkőzésen. Később dolgozott a Memphis Grizzlies, a Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers vezetőségében is. Vezetőként nyolcszoros NBA-bajnok - írja az MTI.

LA Clippers v Memphis Grizzlies
Jerry West az NBA egyik legnagyobb alakja volt
Fotó: Getty Images via AFP/2019 Getty Images

A Hírességek Csarnokába NBA-játékosként 1980-ban választották be. A római olimpián aranyérmes csapat tagjait 2010-ben, a siker ötvenedik évfordulóján tüntették ki a Hall of Fame-tagsággal, majd később mint csapatvezető is bekerült a sportági szentélybe.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!