Élő:

Baseballsztár írt sporttörténelmet Amerikában

World Series - Boston Red Sox v Los Angeles Dodgers - Game Five GettyImageRank2 SPORT BASEBALL American League National League
Manny Machado Los Angelesben fejezte be az előző idényt
Vágólapra másolva!
Manny Machado, az MLB-ben szereplő baseballjátékos és a San Diego Padres kedden megegyezett egymással, 10 évre szóló, 300 millió dolláros (nagyjából 84 milliárd forint) szerződést kap, ez pedig a legnagyobb, amit eddig szabadon igazolható játékosnak adtak az amerikai sporttörténelemben.

Az ESPN és Jeff Passan értesülései csütörtökön vagy pénteken válhatnak hivatalossá. Machado négyszeres All Star-játékos, korábban a Los Angeles Dodgers és a Baltimore Orioles csapatában szerepelt.

Korábban egy nagyobb szerződést kötöttek ennél az MLB-ben, azt Giancarlo Stanton kapta a Marlins csapatától, 325 millió dollárt 13 évre. Szabadon igazolható játélkosként eddig Alex Rodriguez volt a rekorder, 275 millióval a Yankeestől.

Manny Machado Los Angelesben fejezte be az előző idényt Forrás: AFP/2018 Getty Images/Sean M. Haffey

Machadóért a hírek szerint sokáig versenyben volt a White Sox is, ők nyolc évre 250 milliót kínáltak volna, prémiumokkal ez még magasabb is lehetett volna, de a játékos inkább a biztosra ment.

Évi 30 milliós fizetésével egyébként Machado az MLB-ben a 17. helyre ugrik előre, a legjobban kereső Clayton Kershaw 35 milliót vihet haza évente.

Machado 2010-ben kelt el a drafton, akkor a harmadik helyen választották ki. Érdekesség, hogy a várakozásokkal ellentétben szokatlanul sokáig, 113 napig tengődött szabadügynökként. Machado 175 hazafutásnák tart pályafutása során, ami már most 12-vel több, mint a Nate Colbert klubrekordja a Padres színeiben.

Az előző idény októberi befejezése óta a liga egyik másik sztárja, Bryce Harper is szabadon igazolható, ő még nem döntött, de nem kizárt, hogy az ő szerződése Machadóét is felülmúlja majd.