Brutális kiütés a ketrecben: megsemmisítette ellenfele orrát a brazil - videó

Ankalaev, Walker, UFC
Russia's Magomed Ankalaev (black) and Brazil's Johnny Walker (green) compete in their Light Heavyweight bout during the Ultimate Fighting Championship 294 (UFC) event at the Etihad Arena in Abu Dhabi on October 21, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Három hét szünet után tért vissza a UFC a Vegas 84 Fight Night-tal, ahol a főmeccsen Magomed Ankalaev és Johnny Walker feszült egymásnak újra, októberi fiaskójuk után.

A félnehézsúlyú klasszisok előző meccse - mindenki nagy csalódására - az első menetben ért véget, miután Ankalaev egy szabálytalan térdessel kínálta fejbe Walkert és a bíró úgy döntött, hogy a brazil nem tudja folytatni a mérkőzést. Emiatt volt egy kis lagymatag tiltakozás és kakaskodás, a közönség pedig alig várta a visszavágót.

Vasárnap hajnalban a dagesztáni születésű orosz pontot tett a rivalizálás végére: a második menetben a jobbosa tökéletesen csattant Walker állán, aki ettől földre is került.

Ankalaev következő ütése egy iszonyatos jobbfelütés volt, ami a brazil orrán robbant és a bíró - helyesen - le is intette a mérkőzést.

Ankalaev a mérkőzés után címmeccset követelt, a jelenlegi bajnok, Alex Pereira edzője - a szintén egykori félnehézsúlyú bajnok Glover Texeira - pedig válaszolt is neki Twitteren: "Remek kiütés. Hamarosan találkozunk."

A Fight Night főkártyáján helyett kapott két veterán is. Andrei Arlovski - a UFC egykori nehézsúlyú bajnoka - pontozással kikapott Waldo Cortes-Acosta-tól és ezzel zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, de bebizonyította, hogy még 44 évesen is bírja a tempót a fiatalokkal.

Mindhárom pontozóbírónál nyert egy menetet és még a meccs lefújása előtt is betalált egy látványos forduló-öklössel.

Arlovski 25 éve (!) profi MMA-s és ez volt a 41. meccse a UFC-ben, de a "Pitbull" nem utalt arra, hogy a visszavonulást tervezné.

A másik veterán, a könnyűsúlyú éves Jim Miller a harmadik menetben késztette feladásra Gabriel Benitezt egy kőkemény arcszorítással (face crank) és ezzel egy csapásra két újabb rekordot állított be a szervezetnél: ez volt ugyanis a 43. UFC mérkőzése és 26. UFC győzelme, ennyi pedig senki másnak nincs. Azt is jegyezzük meg, hogy a 40 éves legenda sosem tévesztett súlyt hosszú karrierje során. Millernek - aki utolsó hat meccséből ötöt megnyert - esze ágában sincs nyugdíjba menni és jelezte, hogy bunyózni akar a UFC 300 történelmi gáláján is.

A főkártya további két meccsén harmatsúlyban Mario Bautista pontozással verte Ricky Simónt, középsúlyban pedig Brunno Ferreira kiütötte Phil Hawest.

Szőke Erik