ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Anya, én sztár leszek
2005. október 7., péntek, 9:48|Utolsó módosítás: 2005. október 7., péntek, 12:06

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Észak-budai menő diszkó, fényes nappal. Kinn 15-20 autó, tucatnyi tini két nagyobb fürtben. A falhoz támasztva egy üres pezsgősüveg, nyilván jól jön egy kis pia a merészebb koreográfia előtt, a lámpaláz ellen: a legtöbb srácot, lányt még nem pásztázta kamera. Megnéztük a VIVA új reménységeit, a géppuskalábú fiatalokat, a Táncreakció új versenyzőit. Hétfőn indul az új menet.


viva
"Fontosnak tartom a fiatal tehetségek felkarolását, és hogy megmutathassák magukat a nyilvánosság elott. Nem idegen számomra a tánc világa, hiszen a Magyar Táncművészeti Főiskolán szereztem meg koreográfusi diplomámat, valamint az Internetional Fitness & Aerobic Academyn végeztem, mint aerobik, sztep-aerobik és Tae Bo edző. A tavalyi évben a verseny állandó zsűritagjaként követtem figyelemmel a produkciókat, minden héten más hazai sztárvendég mellett. Idén is a magyar zenészek, énekesnők, énekesek fognak a döntésben segíteni Balázsnak. Lételemem a mozgás és a tánc, igazán otthonosan fogom magamat érezni a versenyen. Balázzsal a múlt évben is nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, biztos vagyok benne, hogy a mostani versenyen is meg fogjuk találni a közös hangot" - mondta Kisó.
Ajánlat
A VIVA honlapja
Képgaléria
VIVA TV

VIVA - CKM címlaplány-válogatás

VIVA COMET 2005

VIVA Casting - Táncreakció

VIVA casting

Táncreakció 2005 - Friss fotók!


Míg kint bágyadtan süt az őszi nap, bent sötét van, dübörög a zene. Két csalódott legényke ácsorog a parkett szélén, itt ők már nem lesznek sztárok. Az egyik, színes cuccokban pompázó ifjú vietnami, hároméves korában került Magyarországra: ő az első forgatási napon már ki is esett, csak drukkolni jött ezúttal, akárcsak magasabb cimborája. A fehér baseballsapkás tizenéves fiú a kudarc ellenére nincs letörve.

"Jobb voltam, mint a többiek, mégis kiejtettek. A zsűrinek általában nincs fogalma a táncról. Szerintem azért ejtett ki Puskás Balázs, mert nála is jobban nyomtam. Különben van egy hiphopcsapatunk, amerikai, jamaicai srácokkal. Levy T.a Hip Hop Boyzból segít nekünk, most jön ki a maxink, nem aggódom, az bejön majd" - vonogatja vállát.

- Jól érzitek magatokat, partiztok, táncoltok! - hallatszik a kiáltás, erre több-kevesebb meggyőződéssel elkezdenek lötyögni a fiatalok, majd a monitorok mögül jön egy panasz, mely szerint "Kisón árnyék volt", így a zene leáll, Kisó meg türelmesen pislog.

A táncos tehetségkutató javában zajlik, ez a második forgatási nap. Az első alkalommal négyet terveztek, de csak két adást tudtak rögzíteni, így van pótolnivaló, mára legalább hat a cél. Egy műsor jó esetben egy-másfél óra alatt megvan, egy adásban három táncos mutathatja meg magát. Először saját zenéjükre ugrálnak, szabadon választott mozgástechnikát alkalmazva, ekkor Puskás Balázs vendég-műsorvezető kiejt egyet. A versenyben maradt kettesnek ő mutat egy koreográfiát, és aki azt legjobban prezentálja, az jut tovább.

Több százan jelentkeztek, egy előzetes casting során kiválasztottak ötvennégy, jobb mozgású fiatalt. Tizennyolc ember jut be a középdöntőbe, majd hatra szűkül a keret: ők már luxuspanzióba költöznek, sokat foglalkoznak velük, és végül egy elviheti a fődíjat, az egymillió forintot, illetve felléphet a Rapülők együttes jövő januári buliján, táncolhat - várhatóan - több tízezer néző előtt.

Közben nagy taps, bejön Lajtai Kati, illetve Kinizsi Ottó. "Nálunk inkább az éneken van a hangsúly, de persze a koreográfiára is figyelünk. Azért elsősorban az énekhang a fontos" - szabadkozik a Crystal énekesnője, majd a Barátok közt színésze mond valamit, de közben már mérgelődnek a technikusok, mert korán jött a gépből a füst. Ez olyan zsűri, melynek nincs joga dönteni a reménykedő ifjoncok sorsa felett, a sztárvendégek csak véleményt mondanak, bírálnak, de valójában laikusként szemlélik a higanymozgású srácokat. Dopeman és Zséda is jártak már erre, most másokon a sor.

Végignézünk egy selejtezőt. Előbb egy sárga pólós, piros baseballsapkás fiú produkálja magát (hadonászó kezeivel mintha rengeteg szúnyogot igyekezne elkapni), utána egy távolról Kyle Minogue-ra emlékezető szőke, copfos kishölgy bizonyít, végül egy lófarkas, barna lány mozogja be a teret, miközben spontán és irányított taps, ováció is hallatszik. Utóbbi versenyző nyer végül, lihegve, boldogan táncol tovább, de ekkorra már a színpadon szinte az összes néző, sorsára váró sztárjelölt, de a Bk Imréje is vígan kalimpál a tumultus élén.

viva

Nemcsak Kisó és Balázs öltöznek át az újabb felvételhez, a kanapéra huppanó két sztárvendég is újabb ruhát kap. - Köszöntse nagy taps Lajtai Katit, a Crystal énekesnőjét! - hallatszik a kamerák mögül. Van némi déja vu, mintha ezt már láttuk volna egy órával korábban, holott nem szakadt meg a tér-idő kontinuum. Kifelé menet még megpillantjuk az újabb próbálkozót, a 18 éves kor körüli legényke egy lestrapált, nyúzott, szürke mackóalsóban pörög - futballválogatottunk kapusa, Király Gábor közben álmatlanul forgolódik, azon tűnődve, hová tehette szerencsehozó melegítőjét.

Kalmár Csaba

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!