Pancetta

2012.03.26. 12:33

Forrás: táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc nettó, fél nap bruttó

Alapanyagok:

  • 2 kg (A3 méretű) nyers, bőrős császár
  • Fokhagyma, só, bors

A császárt bőrős felével lefelé a munkalapra helyezem, és a húsos oldalát megkenem a fokhagymával, sóval és borssal.

A befűszerezett húst szorosan feltekerem, és kétujjnyi távolságonként megkötözöm. Hogy ne csavarodjon semerre, a zsinórt nem csak az alján és a tetején, de a két oldalán is végigvezetem.

Lassú lángon főzve, 2-3 óra alatt puhára abálódik, amikor beleszalad a villa, készen van.

Kiveszem, egy éjszakát préselem, ez segít formázni és kinyomja belőle a felesleges zsírt.

Tanácsok: Aki klasszikusra vágyik, köményezze, paprikázza. Aki cifrázná, szórja meg erdei gombával, a zsíros köpeny csak felerősíti az ízüket. A pancetta mindent magába fogad.