Kacsamell-leves

kacsamell leves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kacsamell (kb. 20 dkg)
  • 1 liter ánizsos kacsaaprólék-leves LINK
  • 1 csokor friss korianderzöld
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 lime
  • 1 db csilipaprika vékony szeletekre vágva

Egy serpenyőt a lehető legmagasabb fokozatra hevítek, a mellet bőrével lefelé addig pirítom, amíg ropogósra pirul, ez nem tart tovább pár percnél. A levest forráspontig hevítem. A mellet pár miliméteres szeletekre vágom, egy mélytányérba helyezem, koriandert és bazsalikomot tépek rá, rámerem a tűzforró levest, lime-ot csavarok bele, és boldogan elfogyasztom.