Dióval csökkenthető a hasnyálmirigyrák veszélye

mogyoró, mogyorót szárít egy termelő az olaszországi Cortemiliában
Vágólapra másolva!
Egy nemrég publikált, hetvenötezres mintán végzett tanulmány szerint ha valaki hetente megeszik egy-két kistányérnyi diót, mandulát vagy kesudiót, jelentősen csökkentheti a hanyálmirigyrák kockázatát.
Vágólapra másolva!

A Journal of Cancerben publikált eredményt a Harvardi Egészségügyi Intézet kutatócsoportja hetvenötezres mintán vizsgálta. Dr. Ying Bao, a csoport vezetője, további érdekességként említette meg, hogy noha a dióféléket magas olajtartalmuk miatt hizlalónak szokás tartani, a vizsgált alanyok esetében ez éppen ellenkezőleg állt fenn, és azok, akik a megfelelő mennyiségű magokat fogyasztották el, éppen hogy soványabbak voltak társaiknál.

Barátunk, a diótorta Forrás: Táfelspicc

A kutatás szerint heti kétszer legalább huszonnyolc gramm mogyoró vagy dió elfogyasztása már elegendő a kedvező hatások kiváltásához.