Vágólapra másolva!
Gasztrofolk: Tárkány-Kovács Bálint cimbalmos negyedik, Magyar konyha támad nagylemeze meglepő módon az evésről szól. Nem lehet rossz zene, igaz?
Vágólapra másolva!

A Junior Prima díjas Tárkány Művek zenekar koncepció albumot készített, amelynek vezérfonalra az evés-ivás, a szájvilág. „Étkezésében feltárul az ember világa és az ember maga. Ízek és illatok, szöveg és zene ad egy érzéki élményt ezen az izgalmas lemezen." – mondja a nemcsak zenélni, de főzni is szerető bandavezér.

Gasztrolemezt csináltak Forrás: Fonó

A felvételeket másfél éve kezdték készíteni az akkori fölállással, így 5 dal született; az album további dalait pedig már új tagokkal, a megújult vették fel. Klasszikus költők megzenésített versei is helyet kaptak az albumon. Babits Szüret előtt c. verse a szőlő, a bor, a halál és a metamorfózis titkait kutatja,

Petri A hagyma szól költeménye egy rántotta elkészültén keresztül az egész nyugati kultúra, a keresztény üdvtörténet dekonstruálásának kísérlete.

Lackfi János Inni című dala, amelyet külön a lemezre írt, a szesz szenvedélyébe ránt.

Lemez az evésről és ivásról Forrás: Fonó

A további szövegét Tárkány-Kovács Bálint írta. A Pomológus pálinkája az ezeréves magyar gyümölcsészet csodáit villantja föl, míg a

Titokzatos rántott hús a poszt-Zimmer Feri vendéglátást csócsálja.

A Cukorfiú az erotikába, a Transzszubsztanciáció a metafizikába, a Kádár konyha a történelembe, a Kajakóma cím pedig magáért beszél.

Az inspirációk szerteágazóak, áthallás, átjárás sok irányba nyílik. A magyar népzene mellett erőteljes reggae, ska, rock, rockabilly, blues, szving hatások keverednek. A fakanál mellett a zenekar alap hangszerei a cimbalom, harmonika, bőgő, szaxofon, dob és persze az ének, ezek mellett az album sokszínű hangszereléseiben vendég hangszerek is föltűnnek.