Aki személyesen is ismeri Kamocsay Ákost, az tudja, hogy fentebb idézett mondása egyáltalán nem hangzatos marketingszöveg. Ő tényleg nagyon odafigyel arra, hogy minden kategóriában a lehető legjobb borokat tegye le az asztalra. A „sima“ Hilltop borok éppúgy élvezhetők és jó ivásúak, mint a prémium kategóriás borok.
Ráadásul az árfekvésük is nagyon kedvező. Az alapborok többnyire 1000 forint alatt megkaphatók, de a minőségi ugrást jelentő prémium borok is általában 2000 forint alatt maradnak.
Pedig milyen kitűnő italok vannak ezek között. Elég csak a sokszoros díjnyertes Ihlet Cuvée-t vagy a Pinot Gris-t kiemelni a sorból. Ezek ár-érték arányban, de önmagukban is a legjobb Magyarországon kapható fehérborok közé tartoznak.
A kitűnő Chardonnaykról a múltkor már külön szóltunk egy cikkben, viszont nem hagynám említés nélkül a kóstolón szereplő egyik személyes kedvencemet a Sárgamuskotályt. Ez az illatos, de nem parfümös, elegáns száraz bor teljesen levett a lábamról.
Most nem kóstoltuk, de a borász elmondta, hogy az egyik legkeresettebb bora az Irsai Olivér. Ebből az illatos borból jószerivel nem tud annyit termelni, amennyit el ne lehetne adni. A Prémium Borokról és más érdekességekről is részletesen olvashat a pincészet honlapján.