Tudja, mi a sabzi? Jól jön, ha kiürül a kamra

sabzi
Vágólapra másolva!
Van egy kis krumpli és sárgarépa a kamrában, de nem tudja, mit kezdjen vele? Vagy úgy is kérdezhetném: a hónap vége felé közeledve már csak egy kis krumpli és néhány darab répa van a kamrában? Szerencsére van egy indiai étel, amely bármilyen zöldségből elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen, kevés alapanyag felhasználásával.
Vágólapra másolva!

A sabzi egy indiai, zöldségalapú étel, amely elkészítéséhez mindenféle zöldséget fel szoktak használni.

Minél többféle van benne, annál jobb – a helyiek szerint.

A zöldségek Indiában ugyanis mindig nagyon fontos szerepet játszottak a mindennapi táplálkozás során.

Forrás: Archana's Kitchen

Sabzi

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál feketekömény
  • 4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 170 g szeletelt hagyma
  • 3 szárított csilipaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 teáskanál citromlé
  • 250 g krumpli, kockára vágva
  • 300 g répa, kockára vágva

Elkészítés:
Az olajon pirítsa meg a csilit és a feketeköményt, majd a fokhagymát és a hagymát is.
Szórja meg a sóval, a kurkumával, a korianderrel és locsolja meg a citromlével. Pirítsa további 1 percig.
Adja hozzá a burgonyát és a répát. Pirítsa 2 percig, azután vegye le a hőt, fedje le, öntsön hozzá egy kis vizet és főzze 10-12 percig vagy amíg az alapanyagok megpuhulnak.
Tálalja melegen pitával vagy savanyúsággal.