Az így sütött ananász az egyik legfinomabb dolog a világon

sült ananász
Vágólapra másolva!
A gyümölcs a fáról leszedve a legfinomabb – ez tény. Ugyanakkor az is, hogy utazás ide vagy oda, nem tudunk ellenállni a mediterrán országokból behozott gyümölcsöknek sem, mint az ananász vagy a banán. Bár nem a fáról szedjük, az ananász is nagyon finom nyersen, ám így készítve meg még inkább.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sült ananász

Fogyaszthatjuk desszertként, de akár uzsonnára is.

Hozzávalók:

  • 1 ananász
  • 50 g barna cukor
  • 2 teáskanál tamarindpaszta
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 1 teáskanál édeskömény
  • 1 teáskanál köménymag

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Karamellizáljuk a barna cukrot egy közepes serpenyőben alacsony lángon.
Adjuk hozzá a tamarindpasztát, majd a csilipelyhet, az édesköményt és a köménymagot.
Jól dolgozzuk össze a keveréket, azután öntsük az ananászszeletekre.
Hagyjuk a pácban legalább néhány percig, azután tegyük tepsire és süssük 10-15 percig.
Ehetjük melegen, de akár fagylalttal is tálalhatjuk.