Konyhaszekrény-ötletek: így tehetjük világosabbá és nagyobbá a konyhát

Akár óriási konyhával áldott meg az élet, akár egy pici helyiségben kell boldogulnunk, ezek a bútorötletek mindenhol megállják a helyüket. Arról nem beszélve, hogy egy-egy tippel optikailag nagyíthatunk a téren, illetve fényesebbé tehetjük a sötét helyiséget.

A vászolyi Balaton sajt lett a nemzet legjobbja

Tíz tonna sajt a világ 25 országából, többezer sajtrajongó, az ország legnagyobb, 168 kilós trappistája, sajtkészítő gyerekek és a Nemzet Sajtjának megválasztása - így jellemezhető a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválja.

II. SZEGA Nemzetek SajtfesztiváljaForrás: Juhász Tibor

Megrendezték a Nemzet Sajtja versenyt, amelynek zsűrizését két nemzetközi szaktekintély végezte. A győztes részt vehet a sajtok Bocuse d'Or-jának tartott Mondial du Fromage elnevezésű világversenyen.

Gondolta volna, hogy céklából ilyen finom sütemény készülhet?

Egyre többször találkozunk azzal a jelenséggel, hogy valamilyen zöldség hozzáadásával készítünk desszertet. Bár a répatorta örök kedvenc marad, elbújhat a karfiolos brownie és a céklás torta mögött.

A savanyúságok négy fő egészségügyi előnye

A fermentált ételeknek számos fajtája létezik, az egyik ilyen a savanyúságok csoportja. A savanyítás ősi gyakorlat, minden kultúrának megvan a saját módszere rá. Ráadásul elképesztő egészségügyi előnyökkel jár a fogyasztásuk.

A savanyúságok nagyszerű antioxidáns-forrásokForrás: Shutterstock

Összességében elmondható, hogy a savanyúságok tele vannak vitaminokkal, mint a K- vagy az A-vitamin. Az előbbi megakadályozhatja a véralvadást, az utóbbinak pedig a látásban és a sejtnövekedésben van kiemelkedő szerepe.

Kiderült, hogy mi volt Jennifer Lawrence esküvői menüje

Jennifer Lawrence és Cooke Maroney szombaton mondták ki a boldogító igent Rhode Islanden. A vendégek között volt Adele, Amy Schumer és Kris Jenner. Az esküvői menü pedig bizony sokkal többől állt, mint a hagyományos csirke vagy hal.

Az irodalom és a gasztronómia különös elegyét láthatja ezen a tárlaton

A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet a Petőfi Irodalmi Múzeum Írói fogások – terítéken az irodalom című kiállítását mutatja be Stuttgart városi fesztiválja keretében. A tárlatot a tervek szerint Bécsben és Berlinben is bemutatják a következő évben.

Forrás: pixabay.com

Így pucolja meg másodpercek alatt a gránátalmát - videó

Imádjuk a gránátalmát, mégis keveset fogyasztjuk. Semmi kedvünk perceket tölteni a megpucolásával, ráadásul mire végzünk a lé már a könyökünkön folyik, az asztal is tiszta vörös folt. Ám van egy trükk, amit érdemes kipróbálni.

Dél-Afrika pásztorpitéje: a bobotie

Az összetevők hosszú listáját látva talán elkerekedik a szemünk, de nem szabad hagyni, hogy mindez kedvünket vegye. A Dél-Afrikai bobotie ugyanis egy olyan étel, amelyet legalább egyszer meg kell kóstolnunk az életben.

Forrás: Shutterstock

Túl sok cukrot esznek a gyerekek

Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán.

Brillíroztak a fiatal tehetségek a szakácsversenyen

A Pannon Gasztronómiai Akadémia a Magyar Vendéglátók Ipartestülete együttműködésével és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karával (BGE KVIK) rendhagyó szakács- és pincérversenyt rendezett.