Éhségoltó snack: édesburgonya-pizza 30 perc alatt

édesburgonya
Vágólapra másolva!
Hamar megéhezik a főétkezések között? Próbálja kibírni valahogy ebédig, de a fiókban azért ott lapul a mogyoró és egy kis csoki? Egy rövid időre megnyugtatják a gyomrot, de az hamarosan újabb korgásba kezd. Ezekre a helyzetekre kiváló az édesburgonyapizza. Készítse el otthon előre, és többé nem lesz szüksége fél fogra való csokikkal tüzet oltani. Az édesburgonya laktat, tele van tápanyagokkal és még finom is!
Vágólapra másolva!

Édesburgonya-pizza

Hozzávalók:

  • 4 nagy édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • egy csipet só
  • pizzaszósz
  • 113 g mozzarella
  • bazsalikom

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Szeleteljük fel az édesburgonyát ujjnyi vastagságúra és tegyük egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval.
Pirítsuk őket 10 percig, majd forgassuk át, és süssük a másik oldalát is 5 percig.
Vegyük ki a sütőből, tegyünk rá 1-2 teáskanállal a szószból, majd erre jöhet a mozzarella.
Tegyük vissza a sütőbe 5 percre, amíg a sajt megolvad.
Bazsalikommal megszórva tálaljuk.