Hozzávalók a zsemléhez:
Hozzávalók a fokhagymás vajhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
Keverjük el a cukrot a meleg vízben és morzsoljuk bele az élesztőt.
Hagyjuk, hogy felfusson.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, keverjük bele a sót.
Készítsünk egy lyukat a közepébe és öntsük bele az élesztős keveréket.
Kezdjük el összedolgozni a tésztát. Amint összeállt, tegyük egy lisztezett felületre és gyúrjuk jól össze.
Szagassuk a tésztát 16 darabra, formázzunk belőle zsömlét, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Hagyjuk pihenni 30 percig, azután süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
A fokhagymás vaj elkészítéséhez krémesítsük a vaj, a fokhagyma és az olívaolaj keverékét.
Tálaljuk a frissen kisült zsemlékkel.