Ebéd 5 hozzávalóból Jamie Olivertől

Jamie Oliver, brit sztárszakács
Vágólapra másolva!
Nem tudja, mi legyen az ebéd? Lesse el ezt az egyszerű receptet Jamie Olivertől! Olyan könnyű és olyan finom, hogy hamar a kedvencévé válik. Ezért érdemes elmenteni a receptet, hogy később is bármikor elő tudja venni. Készítsük el ma!
Vágólapra másolva!
Jamie Oliver Fotó: Mudra László - Origo

Kolbászos-almás egytálétel

Hozzávalók:

  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 nagy alma
  • 4 paszternák
  • 12 db chipolata vagy bármilyen kolbász
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Pucoljuk meg, szeleteljük fel, majd pirítsuk meg a hagymát 1 evőkanál olajon.
Sózzuk és borsozzuk.
Negyedeljük az almát, és dobjuk a serpenyőbe.
Keverjünk bele 1 evőkanál vörösborecetet, majd hámozzuk meg a paszternákot, vágjuk félbe és tegyük a serpenyőbe.
Amint elkészült, tegyük az egészet egy tepsibe, majd rakjuk rá a kolbászt.
Szitáljunk rá egy kis olajat, sózzuk, borsozzuk, azután süssük 30 percig.
Locsoljuk meg az egészet a mézzel, és süssük még 5 percig.
Amint letelt az idő, már fogyaszthatjuk is!