Tévhit, hogy sokáig kell főzni a kukoricát

csemege kukorica
Vágólapra másolva!
A főtt kukorica ugyanúgy hozzátartozik a nyárhoz, mint a dinnye, a barack vagy a hűs frissítők. Nem múlhat el úgy a kedvenc évszakunk, hogy nem majszoltunk el néhány csövet otthon vagy a strandon. De vajon hogyan készül az igazán finom főtt kukorica? Az első lépés az alapanyag kiválasztásával indul. Adunk néhány tippet!
Vágólapra másolva!

A kukorica kiválasztása

Érdemes megtanulni, hogyan különböztethetjük meg a takarmánykukoricát a csemegekukoricától. Az előbbi szemei sötétebbek,

míg az utóbbi szemei inkább vajszínűek, tehát sokkal világosabbak.

Ezt mindenképp ellenőrizzük vásárláskor. Aztán arra is érdemes figyelni, hogy milyen a kukorica "haja" vagy "bajusza". Ha száraz, akkor a kukorica már több napos, nem friss, a szemek is keményebbek, tovább kell főzni őket.

Forrás: Shutterstock

A kukorica főzése

Tévhit, hogy a kukorica soká fő meg. Ha friss csemegekukoricát választottunk, akkor elég neki negyedóra is.

A főzés menete!

1. Szedjük le a leveleket a kukoricáról. A külső réteget nyugodtan eldobhatjuk, a többit azonban tegyük félre.

2. Vágjuk fel a csöveket, majd mossuk meg a félretett levelekkel együtt.

3. A levelekkel béleljünk ki egy nagy edényt, tegyük rá a kukoricát, majd arra is jöhet néhány levél. Öntsük fel az egész vízzel, hogy jól ellepje és kezdjük el megfőzni.

4. Mindössze 10-15 percre van szükség, hogy a kukorica finom puha legyen. Sót semmiképp ne tegyünk a vízbe, mert megkeményednek a szemek. Villával könnyen ellenőrizhetjük, megfőtt-e már.

5. Szedjük ki a vízből és tálaljuk megsózva.