Ez az olasz leves olyan laktató, hogy második sem kell mellé

minestron leves
Vágólapra másolva!
A gazdag levesek, mint a frankfurti vagy a csülkös bableves, azért imádnivalóak, mert egyszerre finomak és laktatóak. A magyar finomságok mellett azonban néha érdemes valami újat is kipróbálni. Ezúttal evezzünk olasz vizekre, és készítsük el a minestrone levest, ami után szintén nem fogjuk igényelni a másodikfélét.
Vágólapra másolva!
Minestron leves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Minestrone leves

Hozzávalók:

  • 2 nagy répa
  • 2 szár zeller
  • 230 g zöldbab
  • 1 konzerv vesebab
  • 4 marék spenót
  • 830 ml paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 6 bögre víz vagy zöldségleves-alaplé
  • 120 g levestészta
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • egy csipet pirospaprika-pehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Vágjuk kockákra a zöldségeket.
Pirítsuk meg a hagymát az olajon, majd mehet bele a répa, a zeller és a krumpli.
Pirítsuk még pár percig, majd öntsük bele a babot és a paradicsomlevet.
Rottyantsuk össze egy kicsit, aztán öntsük fel a vízzel vagy az alaplével.
Jól fűszerezzük be.
Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd tegyük bele a zöldbabot, a spenótot és a tésztát.
Ha a tészta és a bab is megpuhult, kész a leves.
Tálaljuk fokhagymás kenyérrel és reszelt sajttal megszórva.