Ha szendvicset készítünk, általában a vaj, a lekvár vagy a májkrém jut az eszünkbe. Pedig isteni szendvicskrémeket készíthetünk otthon, a saját vagy az általunk vásárolt alapanyagainkat felhasználva. Így biztosan tudjuk, mi kerül bele. Itt van ez a négy recept, amely garantáltan feldobja a szendvicseket és pirítósokat.
Mézes-mustáros majonéz
Hozzávalók:
- ¼ csésze majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
Keverjük össze jól az összetevőket és a maradékot tároljuk a hűtőszekrényben.
Szinte bármilyen szendvicshez jól illik. Párosítsuk salátával, paradicsommal, sajttal és csirkemellel!

Csípős majonéz
Hozzávalók:
- ¼ csésze majonéz
- ½ teáskanál csilipor
- egy csipet hagymapor
- egy csipet fokhagymapor
- 1 csipet kömény
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, fűszerezzük még.
Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Kiválóan illik a hamburgerekhez és a húzott sertéshúsos szendvicsekhez.
Fűszeres avokádókrém
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- 1 teáskanál limelé
- egy csipet só
- ¾ teáskanál csípős szósz
- egy csipet kömény
Elkészítés:
Törjük össze az avokádót, majd keverjük bele az alapanyagokat.
A maradékot tároljuk a hűtőben.
Fogyasszuk sajttal, fokhagymával és dióval, vagy spenóttal, salátával, paradicsommal és vékonyra szeletelt csirkemellel.
Krémsajt metélőhagymával
Hozzávalók:
- 113 g krémsajt
- 4 szál metélőhagyma, apróra vágva
- 1 csipet só és bors
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy villával, ha szükséges, fűszerezzük még.
Uborkás-lazacos szendvicshez kiváló!