Ha szendvicset készítünk, általában a vaj, a lekvár vagy a májkrém jut az eszünkbe. Pedig isteni szendvicskrémeket készíthetünk otthon, a saját vagy az általunk vásárolt alapanyagainkat felhasználva. Így biztosan tudjuk, mi kerül bele. Itt van ez a négy recept, amely garantáltan feldobja a szendvicseket és pirítósokat.

Mézes-mustáros majonéz

Hozzávalók:

  • ¼ csésze majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:
Keverjük össze jól az összetevőket és a maradékot tároljuk a hűtőszekrényben.
Szinte bármilyen szendvicshez jól illik. Párosítsuk salátával, paradicsommal, sajttal és csirkemellel!

Forrás: Thinkstock

Csípős majonéz

Hozzávalók:

  • ¼ csésze majonéz
  • ½ teáskanál csilipor
  • egy csipet hagymapor
  • egy csipet fokhagymapor
  • 1 csipet kömény

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, fűszerezzük még.
Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Kiválóan illik a hamburgerekhez és a húzott sertéshúsos szendvicsekhez.

Fűszeres avokádókrém

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • 1 teáskanál limelé
  • egy csipet só
  • ¾ teáskanál csípős szósz
  • egy csipet kömény

Elkészítés:
Törjük össze az avokádót, majd keverjük bele az alapanyagokat.
A maradékot tároljuk a hűtőben.
Fogyasszuk sajttal, fokhagymával és dióval, vagy spenóttal, salátával, paradicsommal és vékonyra szeletelt csirkemellel.

Krémsajt metélőhagymával

Hozzávalók:

  • 113 g krémsajt
  • 4 szál metélőhagyma, apróra vágva
  • 1 csipet só és bors

Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy villával, ha szükséges, fűszerezzük még.
Uborkás-lazacos szendvicshez kiváló!