A gofri csokipudinggal és tejszínhabbal a legjobb! Nem. Inkább eperöntettel, eperdarabokkal és tejszínhabbal. Vagy inkább mogyorókrémmel! Ha gofriról van szó, egyszerűen nem tudunk dönteni. Mindenhogy isteni, és ó, mennyi feltétet nem próbáltunk még! De ami késik, nem múlik.

Kattintson a képre a tippekért!

Kattintson a képre, galéria nyílik a gofrifeltétekkel!Forrás: Shutterstock

Gofri

A feltétekért kattintson a képre, galéria nyílik!

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db nagyobb tojás
  • 2 evőkanál vaj, lágyítva
  • 200 ml langyos tej

Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
Verjük fel a tojás, a tej és a vaj keverékét egy másik tálban.
A nedves összetevőkhöz folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a szárazakat.
Akkor jó a tészta, ha sűrű, de folyós.
Melegítsük fel és kenjük ki olajjal a gofrisütőt.
Szedőkanalanként merjük bele a tésztát és süssük ki a gofrikat.
Ízesítsük ízlés szerint vagy a galériában szereplő ötletek alapján.