Puha túrós bukta az ebéd mellé egyszerűen

2020.03.12. 08:39

Az ebéd mellé mindig jólesik a desszert, akkor is, ha teljesen tele vagyunk. Főleg, ha ilyen finom, puha túrós buktát szolgálnak fel, mint amilyen ez is. Citromhéj helyett ízesítsük inkább vaníliával, sokkal finomabb.

Puha túrós bukta

Hozzávalók a tésztához:

  • 550 g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 350 ml tej
  • 30 g élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 65 g margarin, szobahőmérsékletű
  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília
  • 2-3 evőkanál mazsola (opcionális)

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Kézmeleg tejben futtassuk fel az élesztőt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval, hogy dagasztható tésztát kapjunk.
Addig dagasszuk kézzel, amíg a tészta elválik az edény faláról.
Lisztezzük meg, takarjuk le és tegyük félre meleg helyre. Akkor jó, ha a duplájára dagadt.
Közben készítsük el a tölteléket. Először nyomkodjuk át a túrót egy nagylyukú szitán, azután keverjük össze a tojással, a cukrokkal, a vaníliával és a mazsolával.
Amint a tészta megkelt, nyújtsuk ki lisztezett felületen.
Vágjuk körülbelül 8-9 centis négyszögekre, tegyünk a közepére 1-2 evőkanállal a töltelékből, azután göngyöljük fel.
Zsírozzunk ki egy tepsit, és tegyük egymás mellé a batyukat.
Kenjük meg a tetejüket tojással, hagyjuk kelni még félórát. Amint letelt az idő, tegyük a sütőbe és süssük 20 percig.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: