Fokhagymát sütni nagyon könnyű. Csak fogjunk egy fokhagymafejet, vágjuk le a tetejét, tegyük alufóliába, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Hajtsuk össze az alufóliát, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük 30-40 percig.
Akkor jó, ha a fokhagyma annyira puha, hogy kenni lehet. Hagyjuk kihűlni, és használjuk fel ízlés szerint.
Hogy mire?
Kenjük pirítós kenyérre! Imádnivaló! Ezt az élményt semmiképp se szalasszuk el. Ha friss fűszernövényekkel tálaljuk, még izgalmasabbá tehetjük az unalmas pirítósunkat. A kakukkfű például nagyszerűen illik hozzá.
Emellett belekeverhetjük a krumplipürébe, lehet pattogatott kukorica ízesítője vagy tészták alapanyaga.
A saláta, a fasírt és még a hamburgerhús is finomabb ettől a krémesre sült fokhagymától. Csak a fantáziánk szabhat annak határt, hogy mire használjuk fel.