A krémesre sült fokhagyma az új kedvencünk a konyhában

sült fokhagyma
Vágólapra másolva!
A nagymamám sosem hagyja ki az egész fokhagymát a tepsiből, ha krumplit süt oldalassal. Néha-néha ráakadtam a krémesre sült gerezdekre, és mindig elcsodálkoztam rajta, milyen isteni sülve a fokhagyma. Ennek ellenére sem gondoltam túl a dolgot soha, eszembe sem jutott használni a fantáziámat. Pedig a krémesre sült fokhagymában annyi lehetőség bújik meg, amennyit nem is sejtenénk.
Vágólapra másolva!

Fokhagymát sütni nagyon könnyű. Csak fogjunk egy fokhagymafejet, vágjuk le a tetejét, tegyük alufóliába, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Hajtsuk össze az alufóliát, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe.

Süssük 30-40 percig.

Akkor jó, ha a fokhagyma annyira puha, hogy kenni lehet. Hagyjuk kihűlni, és használjuk fel ízlés szerint.

Hogy mire?

Sült fokhagyma. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Kenjük pirítós kenyérre! Imádnivaló! Ezt az élményt semmiképp se szalasszuk el. Ha friss fűszernövényekkel tálaljuk, még izgalmasabbá tehetjük az unalmas pirítósunkat. A kakukkfű például nagyszerűen illik hozzá.

Emellett belekeverhetjük a krumplipürébe, lehet pattogatott kukorica ízesítője vagy tészták alapanyaga.

A saláta, a fasírt és még a hamburgerhús is finomabb ettől a krémesre sült fokhagymától. Csak a fantáziánk szabhat annak határt, hogy mire használjuk fel.

Forrás