Vágólapra másolva!
A Pannon Bormíves Céh tagjai népszerűsítik egymást.
Vágólapra másolva!

Egy különleges eseményre invitálják a borbarátokat a Pannon Bormíves Céh tagjai. Ezen a héten szombaton, augusztus 14-én az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtokon lehet majd megkóstolni a tagok legjobb borait a Pannon Borpikniken.

Az esemény mérföldkőnek számít a közösség életében a honlapjuk szerint, mivel ez az első alkalom, hogy mind összegyűlnek, és egymást ajánlják.

Hagyományt teremtenének a rendezvénnyel,

a cél az, hogy minden évben más-más taguknál rendezzenek meg "egy nyári, kellemes, baráti hangulatú pikniket, ahová hírét vihetjük a magyar borok, borvidékek és borászatok erejének."

Fotó: Koncz Márton - Origo

A Pannon Bormíves Céh tagjai azok az elismert és értékteremtő, magyar, családi borászatok, akiknek hitvallása megegyezik a céh általános alapelveivel, s akik magukénak érzik a teljes Magyar Borvidék sorsát.

A közös cél a minőségi, hazai borok népszerűsítése, a borturizmus fellendítése - írják.

A rendezvény ingyenes. Minden résztvevő borászatnál az adott pincészet árai szerint tudnak bort kóstolni az érdeklődők. Az eseményen a St. Andrea Szőlőbirtok bemutatja a Decanter díjas Hangácsot és Merengőt, valamint a 2020-as Örökké borukat, ezekről az Origo itt írt.