Divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság: idén is inspiráló újdonságokkal várja látogatóit a Konyhakiállítás

Konyhakiállítás
Vágólapra másolva!
A Budapest Arénában hamarosan megrendezésre kerülő, XIII. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett többek között fény derül arra is, milyen az ideális konyha, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a legkisebb étkezőből is, és melyek az uralkodó dizájntrendek a konyhai gépek világában. A rendezvényen bemutatkozik az idei év leginkább energiatakarékos konyhája is, hiszen a fenntarthatóság lett a dizájn mellett a legfontosabb szempont az új konyhák kialakítása során – vélik a szervezők, akik különleges programokkal várják a látogatókat március 3–5. között.
Vágólapra másolva!

A konyhánkra legtöbben otthonunk lelkeként; a hétköznapok, vagy éppen az ünnepi pillanatok alapvető helyiségeként tekintünk, amely minden életszakaszunkban másként és másért fontos, ezért, ha építkezés, vagy felújítás előtt állunk, ugyanakkor fontos számunkra az itt eltöltött idő minősége is, érdemes ellátogatnunk az idei Konyhakiállításra.

A rangos eseményen lenyűgöző újdonságok, izgalmas kellékek, eszközök és bútorok, tengernyi élmény és feledhetetlen gasztropillanatok várják az idelátogatókat – ígérik a szervezők, akik évről-évre összegyűjtik a világ legjobb ötleteit és trendjeit képviselő márkákat, hogy páratlan konyhabútoraikkal, nagyszerű konyhai gépeikkel, valamint sokoldalú kiegészítőikkel varázsolják el a résztvevőket.

A kiállítást szervezők tárlatukkal rávilágítanak, hogy konyhánk megtervezésekor kiemelt jelentőségű, hogy az időtálló funkciókat játékos színekkel, mintákkal és textúrákkal egészítsük ki, ezek pedig tükrözzék személyiségünket, feleljenek meg elvárásainknak, hiszen a konyha a legtöbb háztartás központi helyisége, sőt napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap.

Idén is inspiráló újdonságokkal várja látogatóit a Konyhakiállítás. Forrás: Konyhakiállítás

Hála a médiának, a főzés tudománya mind gyakrabban tematizálódik a képernyőkön, s talán éppen ezért ragadnak egyre többen fakanalat legyen szó hobbiról, a barátok, vagy a család lenyűgözéséről: a konyha minden kétséget kizáróan társasági térré lett, ezért nagyon fontos, hogy az alapvető funkcionalitás mellett esztétikai tekintetben is a legmagasabb színvonalon legyen kivitelezve.

A Konyhakiállítás számtalan népszerű világmárka és inspiráló tervező segítségével a modern és hosszútávon is szerethető konyhák világát hozza közel hozzánk.

A Konyhakiállítás természetesen nem csupán komplett konyhák megtervezésére fókuszál, hanem azok számára is valódi inspirációt ígér, akik csak egy kisebb átalakítást, lakásfelújítást terveznek, esetleg most költöznek új otthonukba.

A hagyományokhoz híven idén is több olyan bútor, konyhai kis- és nagygép debütál a hazai nagyközönség előtt az ország egyetlen éves konyhai seregszemléjén, melyeket eddig csak külföldi, szakmai eseményeken mutattak be.

A konkrét bútorcsaládok és gépek mellett számos kiegészítő témában is gondoltak az építkezés és komplett lakásfelújítás előtt állókra a szervezők, így kísérőtémaként az étkező- és fürdőszoba bútorok, a mosó- és szárítógépek, valamint a kifejezetten vizes helyiségekbe ajánlott burkolatokkal is találkozhatnak az eseményre ellátogatók.

A népszerű tárlat a legfrissebb konyhai trendek és szakmai kiállítói programok mellett jó néhány különleges ízélményt ígér idén is. Forrás: Konyhakiállítás

A már-már megszokott, professzionális konyhatervezési tanácsadásra idén is lehetőség lesz (erre érdemes előzetesen regisztrálni), de a látogatók emellett személyesen tesztelhetik a kiállított bútorokat és egy-egy konyhai gép funkcióit is. Ahogy az élet szinte minden területén, a konyhák világában is a dizájn mellett a fenntarthatóság lett a legfontosabb szempont egy-egy új helyiség kialakítása során, így a Konyhakiállításon a kiemelkedően alacsony energiafogyasztású berendezések mellett olyan, a környezetkíméletes életmódhoz kapcsolódó legfontosabb konyhagép-funkciók is fellelhetők lesznek, mint a frissentartó technológia, vagy bizonyos, működésoptimalizáló rendszerek, sőt, kiderül az is, mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak.

Az idei Konyhakiállítás alkalmával a hazai gasztronómia kiemelkedő képviselői mutatják majd be páratlan főzőtudományukat, a standokon pedig a kiállítók jóvoltából praktikus konyhai, tervezési fogásokat és különleges termékeket ismerhetünk meg.

A Samsung Nagyszínpadára Michelin csillagos séfek, színészek és népszerű bloggerek hozzák el kedvenc receptjeiket, majd bemutatóik után személyesen is lehet találkozni velük.

A Konyhakiállításon kiderül, mit tudnak a legújabb okos konyhai eszközök, amelyek már a javíthatóságra, tartósságra és a hosszú garanciára is kiemelt figyelmet fordítanak. Forrás: Konyhakiállítás

Az izgalmas receptélmények mellett titkos Gin Tonic ízeket kóstolhatnak a látogatók, valamint egy formabontó Egg Benedict párbaj is megrendezésre kerül. A március 3–5. között életre hívott esemény a megszokott módon idén is nyereményjátékkal vár mindenkit, melynek fődíja egy személyre szabott konyhabútor lesz, 2,5 millió Ft értékben.

További információ és regisztráció az eseményekre itt.