Villámgyors és finom reggeli falatkák a gyors fogyásért

muffin, spenót, egészséges, fogyást segíti, egészséges reggeli ötlet
Muffins with Spinach and Cheese on Wooden Table Background. Healthy Breakfast Food Concept. Top View with Copy Space
Vágólapra másolva!
Aki szeretné csökkenteni a szénhidrátokat, hogy búcsút inthessen a karácsonyi szezonban felszedett pluszkilóknak, annak érdemes kipróbálnia ezt a finom és egyszerű reggeli receptet, amely egy Michael Mosley nevű orvos osztott meg egy 800 kalóriás diéta részeként.
Vágólapra másolva!

Gyors és fenntartható fogyást ígért Dr Michael Mosley 800 kalóriás étrendje, amelyet akár időszakos böjttel is érdemes lehet kombinálni a hatékonyabb fogyás érdekében. Mindez azonban nem kell, hogy szenvedést jelentsen: épp ellenkezőleg, rengeteg ínycsiklandozó és egészséges fogás közül válogathatunk, miközben csak úgy peregnek le rólunk a kilók.

A szigorított étrendet legalább két hétig érdemes követni, de maximum 12 hét után abba kell hagyni.

Ezután elég, ha egy héten csupán 2 nap korlátozzuk az étrendet 800 kalóriára, a hét többi napján pedig megemeljük a kalóriákat, és a mediterrán diéta elvei szerint étkezünk.

Miután pedig elértük a vágyott formánkat, már csak a súlytartásra kell ügyelni.

Az étrend első szakaszában a ketózis állapotára kell törekednünk, amely magában foglalja a cukor és a szénhidrátok kerülését,

mert ezek gyorsan növelik a vércukorszintet. Száműzzük tehát a kenyeret, gabonaféléket, süteményeket, kekszeket, tésztát és burgonyát, ehelyett húst, halat, tenger gyümölcseit, és keményítőmentes zöldségeket fogyasszunk.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 AnikonaAnn/Shutterstock. No use without permission./Anikonaann

Dr Mosley most megosztott egy olyan finom és laktató receptet, amely bátran beilleszthető a diétába, miközben a szénhidrátok egyáltalán nem fognak hiányozni.

Az ínycsiklandó lisztmentes muffin fő összetevői a sonka, sajt és a spenót.

Hozzávalók:

55 gramm krémsajt

4 tojás

30 gramm őrölt mandula

Háromnegyed teáskanál sütőpor

50 gramm reszelt gruyere vagy cheddar sajt

50 gramm apróra vágott sonka

50 gramm fagyasztott spenót

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, fűszerezzük sóval és borssal, majd adagoljuk muffinsütőbe, majd süssük 15 percig.

Forrás: Mirror