Forrás: Shutterstock

Melyik a jobb: a növényi vagy az állati eredetű fehérje?

Ha ennek a fehérjének a fogyasztását túlzásba visszük, több kárunk származik belőle, mint hasznunk.

Forrás: Shutterstock

240 kilogramm sütőtökből készítenek süteményt

Négyezer szelet várja a látogatókat.

Forrás: Origo

A világszerte ismert párlatok közt remekelnek a magyar termékek

A pálinka- és párlatversenyek menete és sikerei hazánkon innen és túl.

Forrás: shutterstock.com

Megmutatjuk, mit használjon tojás helyett

Ha allergiás, vegán vagy egyszerűen nincs otthon belőle.

Forrás: Pinterest

Magára tetováltatná kedvenc ételét? Ők megtették

Nem a pizza és a csilipaprika a legfurcsább, ami bőrre kerülhet.

Forrás: Shutterstock

A sok zöldség és gyümölcs mellett erre is szüksége van a testünknek

A napi táplálkozásnak körülbelül az egynegyedét kellene kitennie.

Forrás: Shutterstock

Kiderült, miért nem jó reggelire a banán

Illetve az is, melyik a legfinomabb focaccia. Gasztro-összefoglaló.

Forrás: orszagsajtja.hu

Magyar parenyica bizonyult a legjobbnak Csehországban

Kézműves sajtfesztiválon taroltak a magyarok.

Forrás: Stand Restaurant Facebook

Az asztalkendő és a szalvéta helyes használata

Vannak, akik összetévesztik a két tárgy szerepét és funkcióját.

Forrás: Shutterstock

Külföldön is a magyar bort isszák

Sőt, egyre több magyar íz fog megjelenni a külföldi áruházakban.

Forrás: Shutterstock

Kóstolt már szelídgesztenyemézet? Most megteheti

Somogyi, zalai, erdélyi és felvidéki termelők 8-10 fajta mézzel, köztük igazi különlegességekkel várják a látogatókat.

Forrás: Shutterstock

6000 éve is fogyasztottak tejtermékeket, pedig tejcukorérzékenyek voltak

Ha az ember laktózérzékeny és csak nagyon-nagyon kevés tejet iszik, az nem okoz nagy problémát.

Forrás: Nyitott Balaton Facebook

Van miért a Balatonhoz utazni ősszel is

Minden hétvégére jut egy-egy balatoni esemény, mint a Sör és Csülök Fesztivál vagy a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra.

Forrás: Shutterstock

Egyre szívesebben választjuk az alkoholmentes söröket

Úgy tartják: az alkoholmentes sör nem sör. Mégis egyre többet iszunk belőle.

Forrás: Youtube

10 gusztustalan édesség, amit nem szívesen ennénk meg

A hangyás nyalókától kezdve az ízesített tücskökig sok furcsaság.

Forrás: Shutterstock

Focaccia rozmaringgal, ahogy a mamma készíti

Olaszországban aztán tudják, mivel lehet kedveskedni az ízlelőbimbóknak.

Forrás: Halmos Mónika

A szezon legjobbja: körte reggelire, ebédre és vacsorára

Megmutatjuk, hogyan használja fel a körtét a mindennapokban - főételekben és desszertekben.

Forrás: Shutterstock

Minden ötödik ember halála a rossz táplálkozáshoz vezethető vissza

Az emberek tízszer annyi cukros italt és kétszer annyi feldolgozott húst fogyasztanak, mint javasolt lenne.

Forrás: Shutterstock

Ez a gyümölcsturmix a kávénál is hatásosabb?

Ereje a jól megválasztott hozzávalókban rejlik.

Forrás: Bolka Bonbon

Ez lett idén Budapest desszertje

A hétvégén meg is kóstolhatjuk.

Forrás: Vegetáriánus Fesztivál Facebook

A hétvégén rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált

Megtanulhatunk japán szendvicset készíteni és táplálékallergiával teljes értékű életet élni.

Forrás: VALERII__DEX/SHUTTERSTOCK

Ezt a snacket imádjuk a legjobban idén ősszel

Ha egy harapnivaló édes, nem jelenti, hogy egészségtelen is.

Forrás: Shutterstock

Melyik teához melyik étel passzol a legjobban?

A fekete tea a fűszeres, a zöld tea inkább a könnyebb ételek mellé való.

Forrás: Rachel Roddy/The Guardian

Szicíliai fánk: ha nem csokival kérjük, furcsán néznek ránk

Az olasz kávéházak hangulatát idézi ez a recept.

Forrás: Shutterstock

Banánt enni reggelire: rossz ötlet

A táplálkozási szakértő elmondja, miért.

Forrás: Shutterstock

Célszerű a szülőknek csomagolniuk az iskolások tízóraiját

A gyerekek legtöbbször pénzt kapnak, amiből a büfében veszik meg az ennivalót. A dietetikus szerint ez nem jó gyakorlat.

Forrás: Edible San Diego

Íme a 3 kedvenc szőlős receptünk

Szőlő reggelire, ebédre és vacsorára.

Forrás: AFP/Peter Parks

Rovareső a tányéron: ezt ígérik a szakértők

A táplálkozás teljes átalakulása guillotine-ként lebeg felettünk. Heti gasztro-összefoglaló.

Forrás: Shutterstock

Ön tudja, hogyan lesz a legfinomabb a libahús?

Ez a bor illik a legjobban hozzá.

Forrás: Shutterstock

Tizenhat aranyérmet nyert egyetlen magyar borászat

Magyar pincészet még soha nem nyert ennyit külföldi borversenyeken egyetlen év alatt.

Forrás: Shutterstock

13 pite, ami bebizonyítja, hogy az étel is lehet műalkotás

Ezek előtt még Martha Stewart is fejet hajtott.

Forrás: pixabay.com

Gyógyító italokkal is küzdhet a fejfájás ellen

Hét természetes megoldás, receptekkel.

Forrás: Shutterstock

Mit ehetnek az űrhajósok?

Megtudtuk, milyen ételt visz magával az ember az űrbe!

Forrás: Picasa

Az ország legnagyobb sajtja készül Bodrogkeresztúron

Hegedűs Imre sajtmester az érdeklődőket is bevonja a sajtkészítés tudományába.

Forrás: Shutterstock

Így hat az egészségünkre a szőlő

Növényi vegyületei a figyelemre, a hangulatra és a memória működésére is pozitív hatással vannak.

Forrás: Shutterstock

3,7 millió életet lehetne megmenteni a helyes táplálkozással

A felnőttkori túlsúly és elhízás csaknem minden régióban és országban növekedést mutat.

Forrás: Shutterstock

Megismerné az erdélyi konyhát?

Belekóstolhat az ételekbe, és még recepteket is gyűjthet.

Forrás: Taste of home

7 élelmiszer, amit a világ egyes részein betiltottak

Van, ahol még rágózni sem szabad, csak terápiás céllal.

Forrás: AFP/Mario Tampa

Tíz év múlva rovarokon fogunk élni?

A kutatók szerint a tücskök és a férgek lesznek a leggyakoribb vendégek az asztalnál.

Forrás: Shutterstock

Ilyen alattomosan bújik meg a cukor az élelmiszerekben

Ha ezekre figyelünk, felismerhetjük a rejtett cukrokat.

Még több cikk