Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A vajat elmorzsolom a sós liszttel, majd fokozatosan annyi hideg vizet adok hozzá, hogy összeálljon a tészta. Becsomagolom, fél órára hűtőbe teszem. Az almát meghámozom, és nem túl vékonyan felszeletelem, elkeverem a citromlével, kevés cukorral, fahéjjal. A tésztát egyharmad-kétharmad arányban kettéosztom, a kisebbet visszateszem a hűtőbe, a nagyobbat kinyújtom úgy, hogy néhány centivel nagyobb kört kapjak, mint amekkora a tálam vagy formám. Kibélelem vele a formát, beleszórom az almát, rámorzsolom a vajat. Visszateszem a hűtőbe, majd a kisebb tésztadarabot is kör alakúra nyújtom. Beborítom vele az almát, majd az alsó lap kilógó széleit behajtogatom. Késsel megszurkálom, 190 fokos sütőbe tolom, és kb. egy óra alatt megsütöm. Langyosan, esetleg vaníliafagylalttal tálalom.