Lassan járj, tovább érsz - a neten is

Vágólapra másolva!
A szervezők túlzott igyekezete miatt az Európai Központi Bank egyik új vezetőjének kiléte már megválasztása előtt ismert volt az interneten.
Vágólapra másolva!

Az online kommunikáció sebessége az események valós idejű történésénél is gyorsabbnak bizonyult szombaton, amikor is az Európai Uniós tagországok pénzügyminisztereinek értekezlete alatt - mely az Európai Központi Bank új alelnökének személyéről volt hivatott dönteni - a hivatalos weboldalon már publikus volt a nyertes pályázó neve.

A hibát a Spanyolországban zajló értekezlet kommunikációs irodája követte el, amikor is a kelleténél korábban, "véletlenül" közzétette az előre elkészített közlemények egyikét. Bár a "tipp" helyesnek bizonyult - a weboldalon a később valóban nyertes görög pályázó neve szerepelt -, a korai eredmény csak rövid ideig volt online.

A bank alelnöki pozíciójáért versengő belga jelölt már jóval a döntés megszületése előtt reagált vereségére, az apró kommunikációs hibáért pedig később Rodrigo Rato, a spanyol gazdasági miniszter kért elnézést.