MSN Instant Messenger mobilon is

Vágólapra másolva!
Június 24-től hét európai ország mobilhasználói csatlakozhatnak a Microsoft azonnali üzenetküldési szolgáltatására.
Vágólapra másolva!

Az MSN Instant Messenger egy felhasználónevére küldött üzenetek automatikusan gazdája mobiltelefonjára továbbítódnak, ha a felhasználó "offline" státuszú PC-s környezetben. Az SMS-formátumban továbbított üzenetre a mobiltulajdonos ezután szintén SMS-ben válaszolhat az IM rendszerén keresztül.

Június 24-től hét európai ország - Ausztria, Belgium, Dánia, Hollandia, Norvégia, Svájc és Törökország - nyolc mobilszolgáltatójának ügyfelei vehetik igénybe az IM és a mobiltelefonok közötti átjárhatóságot biztosító rendszert. A szolgáltatás a hálózatokon működő bármilyen típusú mobiltelefonon használható.

A Microsoft szolgáltatásai közül a Hotmail levelezőrendszer után az IM másodikként elérhető mobiltelefonon keresztül is. Az MSN Instant Messengert Európában 13, világszerte pedig 46 millióan használják.

A Microsofttal megállapodást kötött európai mobilszolgáltatók között található többek közt a holland KPN Mobile, a svájci Swisscom és a norvég Telenor is. A kontinens egyik legnagyobb szolgáltatója, a német T-Mobile az év végéig tervezi bevezetni az Instant Messenger és a Hotmail SMS-verzióját.

Korábban:

Azonnali üzenetküldés mobilon

Microsoft: a Windows mobilon is tarol