Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Olcsó PC-ket ígér az oktatási miniszter

Vágólapra másolva!
Az új kormányzat tervei szerint kedvezményes számítógép-vásárlási programokkal fogja támogatni az iskoláskorú gyermekeket nevelő családokat.
Vágólapra másolva!

Magyar Bálint oktatási miniszter augusztus 28-án Debrecenben, az Informatika a felsőoktatásban című konferencia megnyitóján elmondta: a minisztérium az
informatikai miniszteri biztosi poszt létrehozásával deklarálta, hogy a köz- és a felsőoktatásban átfogóan és kiemelten kívánja kezelni az informatikai fejlesztéseket.

A miniszter emlékeztetett: az 1996-ban meghirdetett, időközben megtorpant Sulinet program intenzív folytatásával a cél az, hogy két éven belül valamennyi iskola csatlakozhasson a világhálóra. A tárca további tervei közé tartozik az is, hogy az iskoláskorú gyermekeket nevelő családok számára elérhető, kedvezményes számítógép-vásárlási programokat hirdessen meg.

Szeretnék megvalósítani azt is, hogy iskolánként tíz-tizenöt tanulóra jusson legalább egy számítógép - említette Magyar Bálint. Az intenzív digitális tankönyvprogram elindítása, a multimédiás oktatótermek létrehozása, az intelligens diákkártya bevezetésének terve szintén azt jelzi, hogy az oktatási tárca elkötelezetten akarja képviselni az informatika fejlesztését, különben behozhatatlan hátrányaink lehetnek - hangsúlyozta az oktatási miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről