Low-end Canon digicam kihajtható LCD-vel

Vágólapra másolva!
A Canon a belépőszintű kamerák kategóriájában is feladta  a leckét a konkurenciának: a Powershot család legifjabb tagja, az A80 kihajtható LCD-t kapott, de ezen kívül is számos extra funkcióval bír.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az új modell megőrizte elődei formavilágát, bár a kihajtható LCD panel miatt kevesebb hely maradt az objektívnek, ezért az A80-ba újfajta lencsét építettek. Az objektív átfogása 38-114 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), amihez F2,8-4,9 induló fényerő tartozik. A CCD 4 millió képpont felbontású érzékenysége ISO 50/100/200/400 értékek közt változtatható. A JPEG (Exif 2.2) képek maximális felbontása 2272 x 1704 pixel lehet, a tömörítés foka 3 fokozatba állítható. A 9 mezős AiAF autófókusz rendszer mellett kézi élességállítás is lehetséges.

Canon Powershot A70 tesztlhttp://www.origo.hu/techbazis/digifoto/20030721canon.html

A gép fénymérése kiértékelő, középre súlyozott és szpot módokban használható, és természetesen expozíció korrekció is használható. A leghosszabb záridő 15, a legrövidebb 1/ 2000 másodperc. A gépben optikai kereső található, de a 1,5 collos kihajtható TFT LCD jelentősen megkönnyítheti a felvételkészítést. A beépített vaku erőssége is korrigálható, használható derítő, automata, vörösszem-hatás csökkentő stb. üzemmódokban. A kamera az összes a PowerShot sorozatban megszokott felvételi programot ismeri (Auto, Manual, Tv, Av, Portré, Tájkép stb.), valamint számos felvételi effekt is elérhető (élénk, szépia, fekete-fehér stb.). A Canon újabb fotónyomtatóival a közvetlen nyomtatás is megvalósítható, de számítógépre is menthetők a képek USB kábelen keresztül. A képek Compact Flash Type I kártyán tárolhatók, az energiellátást 4 darab AA ceruzaelem, illetve akkumulátor biztosítja.