A Microsoft állja a Mydoom rohamát

Vágólapra másolva!
Bár a fertőzött PC-kről kedden a Microsoft.com ellen indított támadást a Mydoom vírus B variánsa, a szofteróriás webhelyét nem sikerült működésképtelenné tennie a károkozónak. 
Vágólapra másolva!
Ingyenes eltávolító a Mydoom vírusokhoz/szoftverbazis/virusvedelem/data/stinger.html

A Mydoom.B vírus a fertőzött számítógépekről kedden ún. túlterheléses támadást indított a Microsoft weboldala ellen. A féreg által fertőzött számítógépek március 1-ig bombázzák lekéréssel a redmondi szoftvercég website-ját. Ennek keretében a károkozó három másodpercenként 10-szer kísérel meg csatlakozni a Microsoft.com-hoz azokról a PC-kről, amelyeken aktiválódott. A nagyjából egyszerre érkező lekérésekkel a szoftvercég fő honlapjának túlterhelése s elérhetetlenné tétele volt a vírus írójának célja.

Szakértők szerint a Microsoft.comon a Mydoom.B-vel fertőzött számítógépekről érkező lekérések mindössze 10-20 százalékos teljesítménycsökkenést okoztak, azaz a vírusnak közel sem sikerült két vállra fektetnie a szoftveróriás webszervereit. A Microsoft keddi közleménye szerint felkészült arra, hogy kivédje a MyDoom számítógépes vírus keddre várt támadását. Ennek ellenére a Microsoft hétfőn information.microsoft.com címen alternatív elérési útvonalat nyitott azok számára, akiknek nehézséget jelentene a cég eredeti honlapjának (www.microsoft.com) elérése.

Vírus- és spamszűrés a freemailenhttp://www.freemail.huVírusok a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/009/037

Mint ismeretes, a Mydoom vírus első variánsa egy héttel ezelőtt jelent meg, s becslések szerint világszerte több mint kétmillió PC-t fertőzött meg. A károkozót úgy programozták, hogy az vasárnap túlterheléses támadást indított a SCO Group amerikai szoftvercég weboldala ellen, amely azóta is elérhetetlen, a társaság ezért nemrégiben ideiglenes weblapot indított scogroup.com címen. Az elődjénél kártékonyabb s a Microsoft.comot is támadó Mydoom.B vírus néhány nappal az eredeti variáns felbukkanását követően jelent meg, azonban szakemberek szerint az eredetihez képest csupán elenyésző számú komputert tudott megfertőzni. Korábban mind a SCO Group, mind pedig a Microsoft 250 ezer dolláros jutalmat kínált fel bárkinek, aki hasznos információval szolgál a vírusok készítőjéről.