Vágólapra másolva!
Immár tíz esztendő telt el azóta, hogy a Bethesda Softworks megjelentette az Elder Scrolls című szerepjáték sorozat első részét, az Arénát. A tízéves születésnap megünneplésére a Bethesda egy különleges szekciót nyitott a sorozattal foglalkozó oldalán.
Vágólapra másolva!
Elder Scrolls honlaphttp://www.elderscrolls.comThe Elder Scrolls III: Tribunal/techbazis/jatek/20021022theelder.htmlThe Elder Scrolls III: BloodMoon/techbazis/jatek/20030710theelder.html

Kevés olyan játéksorozatot tudunk említeni, mely megérte tizedik születésnapját. Egyes szériák fejlesztőgárdája tűnt el a süllyesztőben (Wizardry), más sorozatok műfaja ment ki a divatból (kalandjátékok), vagy éppen valamelyik epizód sikerült annyira csapnivalóra, hogy nem volt érdemes a holtat bolygatni (Lands). Noha átélt nem kevés viszontagságot, az Elder Scrolls, a Bethesda szerepjátéka megérte ezt a szép jubileumot, hisz immár tíz év telt el, hogy először nekivághattunk a The Elder Scrolls: Arena útvesztői felkutatásának. A játékot sokan kritizálták amiatt, hogy elvesznek benne a karakterek, és nagyon nehezen lehet haladni a fő kalandszállal, de a saját varázslatok készítésének lehetősége nagyon egyedi ötletnek bizonyult. A folytatás, a Daggerfall iszonyú gépigénye miatt zuhant a feledés mélységeibe, ahonnan a máig nagy népszerűségnek örvendő Morrowind emelte fel a sorozatot. A születésnap alkalmából a Bethesda egy külön szobát nyitott a játék honlapján, mely megemlékezik a múlt és jelen sikereiről.

Forrás: [origo]