Vodafone: mindenkire érvényes a GPRS-korlát

A Vodafone ügyfélszolgálatától kapott információk alapján a vállalat GPRS-alapú internet-szolgáltatásában nemrég bevezetett adatforgalmi korlát csak az új ügyfelekre vonatkozik - véli a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága  A Vodafone cáfol.

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület (NETÉRT) március 26-i közleményében új fejleményekről számolt be a Vodafone GPRS-alapú internetszolgáltatása kapcsán bejelentett korlátozásokkal kapcsolatban. A civil szervezet elnöke, Németh Attila azt állítja, hogy március 25. után a Vodafone ügyfélszolgálatán számos előfizetővel is olyan információkat  közöltek, hogy a március közepétől bevezetett 1 gigabájtos adatforgalmi korlátozás csak a 2003. március 15. után szerződött előfizetőkre vonatkozik.

A NETÉRT március közepén a GPRS-internet bojkottjára szólította fel szimpatizánsait, s a változások kapcsán panaszt tett a Hírközlési Felügyeletnél, valamint jogi képviselőjén keresztül arra szólította fel a Vodafone-t, hogy vonja vissza  a korlátozást, avagy biztosítson szerződésbontási lehetőséget az ügyfeleknek a hűségnyilatkozatokban foglalt összeg megfizetése nélkül.

- A Vodafone fenntartja a jogot arra, hogy a március közepén bevezetett korlátozást az összes GPRS-internetet használó ügyfélre alkalmazza. A korlátozást a szolgáltatás minőségének javítása érdekében vezettük be - közölte Pál Beáta, a Vodafone sajtóreferense érdeklődésünkre. A cég közlése internetes ügyfelek 96 százaléka 1 gigabájtnál kevesebb adatot forgalmaz havonta, azonban a fennmaradó 4 százalék a hálózati kapacitás több mint felét lefoglalta. Míg a Vodafone-hoz március 15-e óta csatlakozó ügyfelek Általános Szerződési Feltételeibe (ÁSZF) már belekerült az adatforgalmi korlátozás, addig a korábban szerződő előfizetőket egy országos napilapban publikált közleményben értesítette a társaság a változásokról.

A vállalat illetékese az [origo]-nak korábban elmondta, az eredeti ÁSZF-ben is szerepelt olyan kitétel, mely alapján a cég korlátozhatta vagy megszüntethette az internetszolgáltatás nyújtását az ügyfélnek, ha az tevékenységével csökkenti annak hatékony működését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK