Nyártól hozzáférhető a .pro domainnév

Júliustól működésbe léphet a .pro végződés, az az új, már régóta bevezetésre váró internetes domainnév, amely az orvosok, ügyvédek és könyvelők számára lenne fenntartva.

A webhelyeiket a .pro domainen üzemeltető orvosok számára például lehetővé válna, hogy e-mailben adják ki receptjeiket, az üzeneteket titkosítással védő, a digitális aláírás használatát is megoldó beépített technológiák pedig az ügyvédek online szerződéskötésére is módot szolgáltatnának - jelentette az Információs Társadalom és Trendkutató Központ Infinit hírlevele.

Az új domain működtetője és kezelője, az amerikai RegistryPro bejelentése szerint a .pro használatát kérelmező hivatásbelieknek be kell mutatniuk a szakképesítésüket igazoló okmányokat, valamint évi 125 dollár regisztrációs díjat kell fizetniük. A viszonylag magas ár kiszabását (a .com végződésű internetcímek általában 30 dollárnál kevesebbe kerülnek) a RegistryPro tisztviselői a kimagasló biztonsági jellemzőkkel indokolják. A domain a tervek szerint a jövőben a hivatásos szakemberek más csoportjaira, így például az építészekre is kiterjedne.

ITTK Infinit

KAPCSOLÓDÓ CIKK