Letölthető az új Mozilla Firefox böngésző

Vágólapra másolva!
Megjelent a nyílt forráskódú szoftvereket fejlesztő Mozilla-alapítvány internetböngészőjének, a Firefox új verziója. A szoftvert az elmúlt hónapokban számos online szolgáltató javasolta a biztonsági szempontok alapján kritizált Internet Explorer alternatívájaként.
Vágólapra másolva!

A szeptember 14-én bejelentett Firefox Preview Release az év végén érkező 1.0-s verzió előzetes, de teljes értékű kiadása. A fejlesztők szerint a szoftver jelentős biztonsági javításokon ment keresztül, egyszerűsítettek a böngészéshez szükséges pluginek telepítésén, valamint RSS hírolvasó funkció került az alkalmazásba. A Mozilla ingyenes böngészője legutóbb a nyár folyamán került reflektorfénybe, amikor az Internet Explorer több biztonsági hiányosságának felfedése után szakértők és internetes tartalomszolgáltatók a biztonságosabbnak ítélt szoftver használatát ajánlották a Microsoft alkalmazása helyett.

Az új Firefox-szal egy időben frissült a Mozilla levelezőkliense is: a szintén ingyenes Thunderbird jelenleg a 0.8-as verziónál tart. Ezek mellett új kiadással jelent meg az alapítvány jelenleg fejlesztett programjai elődjének számító komplett Mozilla-csomag is. A szoftverek letölthetők a Mozilla honlapjáról.