Kompakt Playstation 2-t dob piacra a Sony

Vágólapra másolva!
Iparági értesülések szerint a japán gyártó október végén a jelenlegi modellnél kisebb méretű változatot dob piacra PlayStation 2 játékgépből. Hasonló típus az első PlayStationből is elérhető volt.
Vágólapra másolva!

A Sony október 26-án fogja bemutatni népszerű konzolgépe, a Playstation 2 (PS2) kompaktabb változatát - számolt be a The Hollywood Reporter weboldalán kereskedőkre, elemzőkre és más iparági forrásokra hivatkozva. A lap információi szerint a PStwo nevű új játékgép térfogata 30 százalékkal lesz kisebb a jelenleg kapható Playstation 2 konzolnál, és a jelenlegi modellel azonos - 150 dollár körüli - áron lesz megvásárolható.

A lap arról is beszámol, hogy a Take-Two Interactive nevű játékkiadó egy héttel elhalasztja Grand Theft Auto: San Andreas nevű sikervárományos játékának premierjét, hogy az egybeessen a PStwo debütálásával. Iparági elemzők nyilatkozatai szerint az amerikai piacon hónapok óta némi hiány mutatkozik a PS2-ből, ami szintén egy új modell bevezetését jelezheti előre. A Sony egyébként az első Playstation játékgépből is piacra dobott egy kisebb méretű változatot PSone néven, amelynek eladásai pozitívan alakultak. A vállalat korábbi bejelentése szerint a konzolgép következő generációs, nagyobb tudású változatának első működő példányát jövö májusban mutatják majd be, ám az a boltok polcaira csak 2006 tájékán kerülhet.