Újabb uniós szakportál pedagógusoknak

Vágólapra másolva!
Egy újabb uniós üzemeltetésű oktatási weboldal hosszú távú partnerkapcsolatok kiépítését és fenntartását segíti elő a kontinens különböző országainak pedagógusai között. A programban hazai iskolák is részt vesznek.
Vágólapra másolva!

Az európai oktatás fejlesztését ösztönző portál a www.etwinning.net címen érhető el, és az eTwinning - Testvériskolák Európában elnevezésű programhoz kapcsolódik, amely az EU 2004-től 2007-ig tartó elektronikus oktatási programjainak egyik legjelentősebb eleme. Az eTwinning olyan projekteket foglal magába, amelyek egy hosszútávú partnerkapcsolatra épülő, valamilyen pedagógiai értékkel rendelkező vállalkozást valósítanak meg, ehhez infokommunikációs eszközöket használnak, és legalább két európai általános vagy középiskolát érintenek. A projektek több szinten is folytathatók: két tanár vagy könyvtáros vagy igazgató között egyénileg, két tanári kar részvételével, vagy éppen több, ugyanazt a tantárgyat oktató pedagógus együttműködése formájában - írja az Oktopusz.hu

Magyarországon a Sulinet programiroda irányításával indult el a program 2005 januárjában. 101 magyar iskola regisztrált a projektben való együttműködésre. A programiroda három együttműködést hagyott jóvá Izlanddal, Ausztriával és Lettországgal. Elindult a hazai eTwinning portál, ahonnan az érdeklődők folyamatosan tájékozódhatnak a program fejleményeiről.