Hordozható játékgépet tervez a Microsoft

Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a szoftveróriás olyan zene- és filmlejátszásra is képes hordozható játékkonzol fejlesztésén munkálkodik, melyet a cég a Sony PSP, a Nintendo DS, illetve az Apple iPodjának riválisául szán.
Vágólapra másolva!

A Microsoft Xbox nevű játékgépével foglalkozó részlegének vezetője, J Allard jelenleg egy mobil konzol fejlesztésén munkálkodik - legalábbis Dean Takahashi szerint, aki a társaság Xbox 360 nevű új generációs masinájának bevezetéséről írt könyvet, amely a közeli jövőben jelenik meg.

A Gamesindustry.biz beszámolója szerint Takashi a céghez közeli forrásoktól értesült a hírről. A közelmúltban a társaság Origami kódnéven futó eszközének bemutatása előtt merültek fel olyan hasonló híresztelések, ám a terméktípusról végül kiderült, nem hordozható konzolt, hanem teljes értékű számítógépként használható, de a laptopnál kisebb, könyvméretű ultramobil PC-t takar.

A sajtóbeszámolók szerint a redmondi székhelyű szoftveróriás az ultramobil gépekkel párhuzamosan hordozható játékgépet is fejleszt, amely számítógépként nem funkcionál, kizárólag játékok, valamint filmek és zenefájlok lejátszására lesz alkalmas. A játékipari szaklap úgy értesült, a hordozható videojáték fejlesztését az Xbox 360 játékgép fő tervezője végzi, s az eszköz tervezésében a mobil eszközökben használatos lapkákat gyártó Transmeta cég szakemberei is közreműködnek.

Emellett a Microsoft az eszközhöz kapcsolódóan az Apple iTunes nevű internetes zeneboltjához hasonló szolgáltatást tervez beindítani, maga a hordozható játékgép azonban egy-két éven belül még biztosan nem kerülhet a boltokba.