Új apróság a Casio műhelyéből

Vágólapra másolva!
A Casio németországi leányvállalata egy új ultrakompakt fényképezőt mutatott be: az Exilim Zoom EX-Z5 elsősorban extra szolgáltatásaival emelkedhet felül a konkurencia termékein.
Vágólapra másolva!

Az új japán kütyü 5 megapixeles képérzékelőt kapott, optikája pedig háromszoros optikai átfogást biztosít, 38 - 114 milliméteres gyújtótávolság mellett. A tájékoztató szerint képstabilizátorral is ellátták az Exilim EX-Z5-öt, figyelmesen olvasva azonban kiderül, hogy ez nem optikai, hanem csupán egy elektronikus, szoftveres technológia. Mérete önmagáért beszél: a legújabb apróság mindössze 19,8 milliméter vastag, súlya pedig 118 gramm.

Forrás: [origo]

Az idei trendnek megfelelően nem található átnézeti kereső a fényképezőn, így képek komponálására kizárólag a hátoldali kijelzőt lehet használni. Ennek mérete megfelelő, átmérője 2,5 collos, felbontása viszont lehetett volna jobb is, hiszen csupán 115 ezer pixeles. Az elkészült fotókat egyébként a beépített 8 megás tárolóra, vagy SD/MMC memóriakártyára lehet elmenteni.

Forrás: [origo]

Az eddigiek alapján tehát nem különösebben mondható egyéninek a Casio üdvöskéje, hiszen hasonló tulajdonságokkal rendelkezik számtalan fényképezőgép. Ami az új Exilim esetében érdekes lehet, az a beépített szoftveres funkciók sokasága. Összesen harmincháromféle témamóddal szerelték fel, a vakuzást pedig a Rapid Flash és Flash Assist opciók hivatottak segíteni. Az előbbi egy másodpercen belül három darab képet készít el, az utóbbi segítségével pedig a fotó alulexponált részeit lehet korrigálni. A mini kamera a szokásos hisztogramon kívül a profibb gépeknél megszokott RGB hisztogramot is képes megmutatni, így az egyes színcsatornák expozíciója pontosabban látható. Az Exilim EX-Z5 Európában május végén kerül a boltok polcaira, egyelőre nem ismertetett fogyasztói áron.