Sms-analfabéták a kölni tanárok

Vágólapra másolva!
A tanárok "sms-analfabétizmusa" miatt ejtődött egy német iskolában az a terv, mely szerint a lógós diákok szüleit mobiltelefonon szöveges üzenetben kell frissiben tájékoztatni a pedagógusoknak.
Vágólapra másolva!

Miután kiderült, hogy a kölni iskola tanári karának jó része nem tudja, miként kell küldeni sms-t, nem kezdték beiskolázni őket tanfolyamra, hanem inkább elálltak a kezdeményezéstől, melynek fő szorgalmazója Uli Breite, a szabaddemokrata párt helyi elnöke volt. Ő egyébként képtelen volt elhinni, hogy sok tanár ennyire esetlen az sms-ekhez. Feltehetően a lógós diákok nem fognak tartani tanáraiknak továbbképzést.

Az iskolák és a mobiltelefonok kapcsolata egyébként külön történet a mobiltelefónia okozta társadalmi változások körében. A fenti megoldás (iskolai értesítések sms-ben a szülőknek) hazánkban sem ismeretlenek, ugyanakkor jogvédők sokszor kritizálják az eljárást, mondván: a diákok feje felett, ellenőrizhetetlenül jönnek-mennek a szöveges üzentek. Az oktatás és távközlés együttesének másik vetülete, hogy a tanárok a világ számos pontján megelégelték az óra közben felcsengő készülékeket, és szabályszerűen kitiltották az intézményekből a mobiltelefonokat.

MTI - [origo]