Bittorent-kliens mobiltelefonra

Vágólapra másolva!
A mobilos alkalmazás segítségével a számítógéptől távol is lehet irányítani a letöltéseket, egyelőre azonban csak néhány típuson.
Vágólapra másolva!

A uTorrent nevű fájlcserélő klienshez készült egy olyan mobilos alkalmazás, amely a bittorrent-program távirányítójaként használható - adta hírül a Tech.co.uk.

A uTorrent mUI névre hallgató alkalmazással tehát nem a telefonra lehet letölteni fájlokat, hanem a számítógépen futó fájlcserélő érhető el rajta, és a segítségéve el lehet indítani új letöltést, figyelemmel lehet kísérni annak előrehaladását, és meg is lehet állítani azt.

A program új feltöltés elindítását egyelőre nem teszi lehetővé, és alkotója csupán forráskód formájában tette közzé a szoftver béta változatát. A uTorrent mUI-t Symbian szoftvert használó telefonokra lehet telepíteni (ilyenek főleg a Nokia és a Sony Ericsson kínálatában találhatók).

A fájlcserélő távirányítása nem új gondolat: az eMule-nál ezt már megvalósították, és az Azureus is bemutatta a koncepciót, de csak a weben keresztül, de a uTorrent mUI az első mobiltelefonos alkalmazás.