Újabb 10 országba jut el az Apple iPhone

Vágólapra másolva!
Amikor már újból beindulni látszik az új iPhone érkezése körül kialakuló pletykaáradat, az éppen futó típus tovább terjeszkedik. Ezúttal a Vodafone viszi el a divatos készüléket nem kevesebb, mint 10 országba.
Vágólapra másolva!

A Vodafone bejelentése több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. Egyrészt az Apple iPhone már csaknem egy éve kapható, ennek ellenére bizonyos európai országok is még mindig csak fotón láthatták a készüléket. Az iPhone érkezése az iTunes zeneletöltő boltot is magával hordozza, mivel a dalok megvásárlásához elengedhetetlen a szolgáltatás. Az iPhone bevezetésével az iTunes érkezése is biztosra vehető az új célpiacokon.

Az új értékesítési területek között találjuk a térségünkből a Cseh Köztársaságot, de sajnos egyelőre hazánk nem szerepel a jelöltek között. A további országok névsora az alábbi: Európából Olaszország, Portugália, Törökország és Görögország állampolgárai örülhetnek, Ázsiában a hatalmas piacnak számító India örülhet az új jövevény érkezésének, Afrikában Egyiptom és Dél-Afrika lett a befutó, illetve Ausztrália és Új-Zéland boltjainak polcaira kerül fel a mindenki által áhított készülék.

A legújabb pletykák szerint ellenben az új, már 3G-vel felszerelt Apple iPhone második verziója idén júniustól lesz megvásárolható, így a jelenleg futó verzió érkezése már kissé kései időpontnak tűnik. A híreszteléseket tovább erősíti, hogy a 26 milliós Ausztráliában pont ebben a hónapban indul el az iTunes a telefontól függetlenül..

A szomszédos Ausztriában pont a szolgáltató (T-Mobile) képviselője volt túlzottan bőbeszédű, és finom célzással jelezte, hogy hamarosan bemutatják Európában az UMTS-hálózatokkal is jó barátságot ápoló iPhone-t. További izgalmas pletyka, hogy az első ország, ahol kapható lesz az újdonság, az pont hazánk nyugati szomszédja lesz. Az Apple természetesen cáfolta az értesüléseket, és később a T-Mobile is visszavonta a kijelentést.

A Vodafone esetében jól látható, hogy minden egyes leányvállalata különös figyelmet fordít a HSDPA-hálózatok fejlesztésére, és már szinte csak és kizárólag 3G-s telefonokat vesz fel a kínálatába hazánkban is. A Vodafone-nal kötött megállapodásról egyelőre nem tudni részleteket, de semmi sem garantálja, hogy a korábban tapasztalt kizárólagos operátori értékesítési jogokat az Apple tovább kívánná erőltetni. Az Apple tervei ellenben igen bizakodóak: a 2008-as évre nem kevesebb, mint 10 millió eladott készülékkel számolnak, a tavalyi 4 millióhoz képest.